Dania z białego sera

4 przepisy
Sernik wiedeński

Sernik to jedno z najczęściej spotykanych ciast na polskich stołach. Sernik wiedeński to w 100% masa serowa – piecze się go bez spodu. Najczęściej przygotowuję to ciasto z rodzynkami w rumie, ale można też zrobić wersję bez alkoholu – z samymi rodzynkami lub też bez nich.
Pasta jajeczna z serem białym

Pasta jajeczna z serem białym jest lekka i kremowa dzięki zawartości twarogu. A jeśli użyjecie chudego sera, to będzie jeszcze mniej kaloryczna! Jest bardzo szybka w przygotowaniu, a przy tym ma wiele zastosowań. Nadaje się nie tylko na śniadanie czy kolacje, może też być podana jako przystawka na imprezy.
Sernik z mlekiem w proszku na kruchym spodzie

Sernik to ciasto, które można przygotować w wielu różnych odsłonach. Zachęcam Cię do wypróbowania mojego przepisu na sernik z mlekiem w proszku. Najlepiej sprawdza się na kruchym spodzie i z dodatkiem budyniu waniliowego. Jest prosty w przygotowaniu i nadaje się na każdą okazję!
Sernik królewski

Sernik to ciasto, które króluje na różnych uroczystościach. Jest wiele wersji tego pysznego ciasta, a jedną z najpopularniejszych jest sernik królewski z kakaową kruszonką. Ten podstawowy przepis można urozmaicić poprzez dodanie do masy serowej ulubionych dodatków, na przykład cynamonu lub bakalii.