Dania z białego sera
4 przepisy
![Sernik wiedeński Sernik wiedeński](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/12/przepis-11898-1600x900.jpg)
Sernik wiedeński
Sernik to jedno z najczęściej spotykanych ciast na polskich stołach. Sernik wiedeński to w 100% masa serowa – piecze się go bez spodu. Najczęściej przygotowuję to ciasto z rodzynkami w rumie, ale można też zrobić wersję bez alkoholu – z samymi rodzynkami lub też bez nich.
![Pasta jajeczna z serem białym Pasta jajeczna z serem białym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10675-1600x900.jpg)
Pasta jajeczna z serem białym
Pasta jajeczna z serem białym jest lekka i kremowa dzięki zawartości twarogu. A jeśli użyjecie chudego sera, to będzie jeszcze mniej kaloryczna! Jest bardzo szybka w przygotowaniu, a przy tym ma wiele zastosowań. Nadaje się nie tylko na śniadanie czy kolacje, może też być podana jako przystawka na imprezy.
![Sernik z mlekiem w proszku na kruchym spodzie Sernik z mlekiem w proszku na kruchym spodzie](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/02/przepis-12684-1600x900.jpg)
Sernik z mlekiem w proszku na kruchym spodzie
Sernik to ciasto, które można przygotować w wielu różnych odsłonach. Zachęcam Cię do wypróbowania mojego przepisu na sernik z mlekiem w proszku. Najlepiej sprawdza się na kruchym spodzie i z dodatkiem budyniu waniliowego. Jest prosty w przygotowaniu i nadaje się na każdą okazję!
![Sernik królewski Sernik królewski](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/12/przepis-12041-1600x900.jpg)
Sernik królewski
Sernik to ciasto, które króluje na różnych uroczystościach. Jest wiele wersji tego pysznego ciasta, a jedną z najpopularniejszych jest sernik królewski z kakaową kruszonką. Ten podstawowy przepis można urozmaicić poprzez dodanie do masy serowej ulubionych dodatków, na przykład cynamonu lub bakalii.