Dania z serkiem śmietankowym
4 przepisy
![Sernik nowojorski Sernik nowojorski](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/02/przepis-12682-1600x900.jpg)
Sernik nowojorski
Przepyszny deser - sernik nowojorski, przygotowywany z kremowego serka typu Philadelphia i pieczony w kąpieli wodnej. W tym przepisie powiem Ci, jak zrobić sernik nowojorski o cytrynowym posmaku, ale jego smak można modyfikować – np. poprzez zastąpienie cytryny wanilią lub czekoladą.
![Naleśniki z mascarpone i owocami Naleśniki z mascarpone i owocami](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/02/przepis-12678-1600x900.jpg)
Naleśniki z mascarpone i owocami
Naleśniki z mascarpone i owocami wyśmienicie sprawdzą się na delikatny deser. Można je przygotowywać przez cały rok, ale najlepiej smakują w sezonie, gdy świeże owoce są łatwo dostępne. Danie to może mieć różne kombinacje smakowe, w zależności od tego, jakich owoców i dodatków użyjesz.
![Imprezowe mini kanapeczki na krakersach Imprezowe mini kanapeczki na krakersach](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/02/przepis-12516-1600x900.jpg)
Imprezowe mini kanapeczki na krakersach
Przyjęcia i imprezy nie mogą obejść się bez smakowicie wyglądających przekąsek. Mini kanapeczki na krakersach to wspaniałe imprezowe przysmaki, które nie wymagają wiele czasu i można je przygotować na ostatnią chwilę. W tym przepisie przedstawię Ci trzy propozycje przyrządzenia takich kanapeczek!
![Sernik baskijski Sernik baskijski](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/01/przepis-12156-1600x900.jpg)
Sernik baskijski
Sernik baskijski to ciasto pochodzące z Kraju Basków – autonomicznego regionu Hiszpanii. Od tradycyjnego polskiego sernika różni się tym, że przygotowuje się go z serka śmietankowego i piecze się w wysokiej temperaturze, dzięki czemu jest mocno przypieczony z wierzchu.