Imprezowe mini kanapeczki na krakersach

20 min
30 porcji
Imprezowe mini kanapeczki na krakersach
Foto: Yuliia Stsepeleva
Przyjęcia i imprezy nie mogą obejść się bez smakowicie wyglądających przekąsek. Mini kanapeczki na krakersach to wspaniałe imprezowe przysmaki, które nie wymagają wiele czasu i można je przygotować na ostatnią chwilę. W tym przepisie przedstawię Ci trzy propozycje przyrządzenia takich kanapeczek!
Kaloryczność: 225 kcal w 100 g.

Składniki

Na kanapeczki
Na pastę z salami
Na nadzienie z łososia i ogórka
Na guacamole

Przygotowanie

Mini kanapeczki z pastą z salami: Salami pokrój w drobną kosteczkę, a oliwki na plasterki. Salami wymieszaj z serkiem twarogowym na pastę i dopraw solą i pieprzem. Jedną trzecią krakersów posmaruj pastą z salami, na wierzchu ułóż oliwki.
Imprezowe mini kanapeczki na krakersach - jak zrobić, przepis, krok 1
Mini kanapeczki z łososiem i ogórkiem: Łososia pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny. Ogórka umyj, obierz ze skórki i pokrój w plastryj. Część krakersów posmaruj serkiem twarogowym, na górze ułóż plasterki ogórka i łososia, posyp posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem.
Imprezowe mini kanapeczki na krakersach - jak zrobić, przepis, krok 2
Mini kanapeczki z guacamole: Awokado obierz, przekrój na pół i wyciągnij pestkę. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki, czosnek obierz i wyciśnij, a także wyciśnij sok z limonki. Awokado rozgnieć widelcem i wymieszaj z czosnkiem, sokiem z limonki i chili, dopraw solą i pieprzem do smaku. Nałóż guacamole na krakersy, a następnie poukładaj kawałki pomidorów na wierzchu.
Imprezowe mini kanapeczki na krakersach - jak zrobić, przepis, krok 3
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Oliwia Szymańska
Komentarze