Sałatka z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem

20 min
4 porcje
Sałatka z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem
Foto: Yuliia Stsepeleva
Gdy już masz dość szarości za oknem i z utęsknieniem wypatrujesz wiosny, umil sobie dzień i przygotuj sałatkę z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem. Rozgość na talerzu smaki rozkwitającej natury i rozkoszuj się tym niecodziennym przepisem!
Kaloryczność: 148 kcal w 100 g.
Dieta: Bezglutenowa.

Składniki

Przygotowanie

Ugotuj jajka na twardo, a następnie ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w ósemki. Odsącz ciecierzycę przez sitko z zalewy i przelej zimną wodą.
Sałatka z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem - jak zrobić, przepis, krok 1
Pokrój rzodkiewkę w plasterki, a żółty ser w kostkę. Przełóż składniki do miski, dodaj ciecierzycę, jajko, majonez, sól, pieprz i paprykę. Wymieszaj dokładnie całość tak, by majonez pokrył wszystkie składniki.
Sałatka z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem - jak zrobić, przepis, krok 2
Posiekaj szczypiorek drobno i posyp na wierzchu sałatkę. Możesz również udekorować ją kilkoma plasterkami rzodkiewki. Sałatka jest gotowa do jedzenia od razu po przygotowaniu.
Sałatka z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem - jak zrobić, przepis, krok 3
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Justyna Wesołowska
Komentarze