Sałatki z majonezem
56 przepisów

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem
Do schabowych, kotletów mielonych, smażonej piersi z kurczaka i wielu innych dań doskonale sprawdzi się surówka z kapusty pekińskiej z majonezem. Wystarczy kilka warzyw, majonez i przyprawy, by cieszyć się zdrowym i smacznym dodatkiem do obiadu lub kolacji.

Sałatka z kuskusem, tuńczykiem, ogorkiem i pomidorem
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem to lekka i pożywna propozycja na lunch lub kolację. Jest niezwykle bogata w białko, a świeże warzywa dodają jej chrupkości i witamin. Warto taką wersję sałatki przygotować dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy w upalne dni.

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
Zapraszam na przepis na kolorową sałatkę z tuńczykiem i jajkiem. Dzięki dodatkowi ryżu jest bardzo syta i treściwa, dlatego świetnie nadaje się na lunch do pracy czy szkoły. Mimo tego dobrze prezentuje się na stole, więc można ją przygotować na przyjęcie.

Imprezowa sałatka z selerem konserwowym
Doskonałą propozycją na każdą okoliczność będzie imprezowa sałatka z selerem konserwowym. Seler ma wyrazisty smak i aromat, a ananas dodaje całości słodkiego posmaku. Zawsze przygotowuję tę sałatkę z szynką i serem, dzięki temu jest treściwa i sycąca.

Surówka z selera z jabłkiem, gruszką i rodzynkami
Czas przekonać się, że warzywo, które dotąd było podstawą zup, może być świetnym składnikiem również do surówek. Co więcej, w tym przepiszcie gra pierwsze skrzypce. Przedstawiam Wam swoją wersję surówki z selera z rodzynkami, podkręconą smakiem kwaśnej gruszki.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem to szybki przepis, który zachwyci Twoje kubki smakowe. Ta kolorowa kompozycja świetnie łączy się z różnorodnymi sezonowymi daniami, mięsnymi i wegetariańskimi. Ten wyjątkowy przepis, nie tylko smakuje rewelacyjnie, ale także pięknie prezentuje się na stole!

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
Kiedy gotowanie obiadu zajmuje wiele czasu, warto wówczas postawić na prosty dodatek. Surówka z czerwonej kapusty z majonezem idealnie łączy się z wieprzowiną i drobiem, będzie również stanowić świetną parę do dań rybnych.

Sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym
Doskonałym pomysłem na gorące letnie wieczory (lub dni), kiedy mamy ochotę na coś świeżego, smacznego i lekkiego, biędzie sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym. Paluszki krabowe to oryginalna alternatywa dla zwykłych tradycyjnych sałatek, często bazujących na wędlinach.

Sałatka z selerem konserwowym, jajkiem i kukurydzą
Ten przepis to dowód na to, że popularne i proste składniki, odpowiednio skomponowane, mogą stworzyć niezwykłe danie. Sałatka z selerem konserwowym, jajkiem i kukurydzą jest tak pyszna, że będziesz do niej wracać wielokrotnie i zachwycać swoich gości.

Sałatka z zupek chinskich z szynką, ogórkiem i serem
Zupkom chińskim daleko jest do zdrowych i pożywnych dań, ale raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzą, szczególnie jeśli doda się do nich warzywa i inne bardziej naturalne dodatki. Dlatego dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na sałatkę z makaronem z zupek chińskich, szynką i ogórkiem!

Surówka z cukinii i marchewki do obiadu
Cukinie można jeść w wielu postaciach, ale nie każdy wie, że bardzo dobrze smakuje na surowo. Dobrym pomysłem jest podanie surówki z cukinii i marchewki do obiadu. Do jedzenia na surowo najlepiej sprawdza się młoda cukinia. Surówka z cukinii i marchewki jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna!

Sałatka z brokułem, jajkiem, feta i sosem czosnkowym
Pyszna i pożywna sałatka z brokułem, jajkiem i fetą, polana aromatycznym sosem czosnkowym - to potrawa doskonała na lekką kolację, lunch lub jako przystawka na spotkania. Niektórzy dodają do tej sałatki pomidorki koktajlowe, ale ja robię ją bez. Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Surówka z białej kapusty i marchewki z majonezem
Przepis na klasyczną surówkę do obiadu – z białej kapusty i marchewki z majonezem. Szybka w przygotowaniu, zdrowa i przede wszystkim smaczna. Po prostu same zalety! Pasuje do większości dań mięsnych czy rybnych. Ten podstawowy przepis można jeszcze urozmaicić, dodając np. jabłko, chrzan czy cebulę.

Sałatka z surowego kalafiora i kukurydzy z majonezem
Czy wiedzieliście, że kalafior można jeść także na surowo? To bardzo niedoceniane warzywo daje wiele kulinarnych możliwości, a jedną z nich jest sałatka z surowego kalafiora o słodko-pikantnym smaku. Gotową sałatkę możesz zabrać ze sobą do pracy na lunch lub zjeść na kolację.

Sałatka z tortellini i kurczakiem
Tortellini, czyli włoskie pierożki to wyśmienity składnik wielu potraw. Można je jeść z różnymi dodatkami, na ciepło lub na zimno, np. w postaci sałatki z kurczakiem. W sklepach dostępne są różne warianty smakowe, ale do sałatki z mięsem polecam użyć z nadzieniem serowym lub szpinakowym.

Surówka z marchewki z majonezem
Delikatna surówka z marchewki z majonezem to doskonały dodatek do większości dań głównych. Zawartość marchewki sprawia, że surówka ma słodkawy smak, a majonez dodaje jej intensywności. Co więcej jest bardzo szybka w przygotowaniu, a jej składniki są dostępne cały rok.

Sałatka z selerem konserwowym bez ananasa
Seler konserwowy to doskonały wybór dla poszukujących lekkich składników na sałatkę. Seler nadaje przyjemnej świeżości, która harmonijnie łączy się z delikatnym kurczakiem. Brak ananasa sprawia, że smak sałatki jest bardziej neutralny, dzięki czemu można ją łatwo łączyć z różnymi dressingami.

Sałatka z pieczarek marynowanych i sera żółtego
Szukasz inspiracji na imprezową sałatkę? Wypróbuj ten przepis na sałatkę z marynowanych pieczarek i sera żółtego. Ma ona wyrazisty i lekko kwaśny smak. Jej przygotowanie jest szybkie i proste, a wykonanie zachwyca gości. Możesz ją przygotować wcześniej, a przed podaniem tylko wyciągnąć z lodówki.

Sałatka warstwowa z tuńczyka na krakersach
Sałatka z tuńczyka na krakersach to wyjątkowa i efektowna przekąska, która łączy w sobie różnorodność smaków i faktur. Świetnie sprawdza się zarówno jako przystawka na imprezy oraz ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kolacji.

Sałatka z selerem konserwowym, szynką, jajkiem i ogórkiem
Sałatki różnego rodzaju cieszą się nieustannie powodzeniem, gdyż po prostu są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Sałatka z selerem konserwowym, szynką, jajkiem i ogórkiem to wariacja, którą możesz przyrządzić na lunch, przekąskę lub drugie śniadanie do pracy. Poznaj moją wersję przepisu i zachwyć się jej zaskakującym smakiem!

Surówka z pora, marchewki i jabłka z majonezem
Soczysta i pełna smaku surówka z pora, marchewki i jabłka to jedne z najlepszych dodatków do obiadu. Za pomocą tego szybkiego i prostego przepisu urozmaicisz każde danie i zadbasz o codzienną porcję witamin. Dodatkowym atutem jest to, że wszystkie jej składniki dostępne są cały rok!

Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Sałatka z tuńczykiem i ryżem jest na tyle uniwersalna, że można ją podać na praktycznie każdą okazję. Świetnie się sprawdzi na śniadanie, obiad i kolacje oraz na imprezowy stół. Uwielbiam tę sałatkę za to, że jest prosta i szybka do przygotowania i mogę dodać do niej wszystko, co znajdę w lodówce.

Sałatka z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem
Gdy już masz dość szarości za oknem i z utęsknieniem wypatrujesz wiosny, umil sobie dzień i przygotuj sałatkę z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem. Rozgość na talerzu smaki rozkwitającej natury i rozkoszuj się tym niecodziennym przepisem!

Sałatka Królewska z selerem konserwowym i kurczakiem
Wieloskładnikowa, sycąca i pyszna sałatka Królewska to doskonały pomysł na codzienną kolację lub przyjęcie. Dodaję do niej kurczaka wędzonego, ale możesz go zastąpić usmażoną piersią lub szynką konserwową. Wypróbuj mój przepis na tę kolorową sałatkę!

Sałatka łabędzi puch z kurczakiem
Warstwowa sałatka, która nazwę zawdzięcza swojej elegancji i delikatności, czyli sałatka łabędzi puch, to danie kuchni ukraińskiej, które świetnie prezentuje się na imprezowych stołach. Można podawać ją wyporcjowaną na talerzach lub w jednym dużym naczyniu.

Sałatka z soczewicą i tuńczykiem
Sałatka z soczewicą, tuńczykiem i jajkiem to pożywne i sycące danie, które świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska lub pełnowartościowy posiłek. Dzięki soczewicy i tuńczykowi jest bogata w białko, a jajka dodają jej kremowej tekstury i wartości odżywczej.

Sałatka warstwowa z tuńczykiem, jajkiem, żółtym serem i ogórkiem
Istnieje wiele przepisów na sałatkę z tuńczykiem, jajkiem, żółtym serem i ogórkiem. Proponuję jednak swoją wersję, która podkręci smak dzięki wykorzystaniu nietypowych przypraw, składników i nieco zmodyfikowanej kolejności warstw.

Sałatka ze szpinakiem, fetą i sosem czosnkowym
Niesamowicie prezentuje się na talerzu sałatka ze szpinakiem, fetą i sosem czosnkowym. W moim przepisie dodaję do niej też boczek i oliwki, przez co nabiera wyrazistego smaku. Jest to wyśmienite połączenie aromatów, kolorów i zdrowia w każdym kęsie.

Sałatka z selerem konserwowym, kukurydzą i porem
Moja propozycja przepisu na nietypowy lunch zachwyci nie tylko Ciebie, ale także kolegów z pracy. Przygotuj razem ze mną sałatkę z selerem konserwowym, kukurydzą i porem, i pozwól się oczarować smakiem oraz lekkością tego tylko pozornie zwykłego dania.

Sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem i ogórkiem
Sałatki nie są już tylko dodatkiem, coraz częściej spożywamy je na lunch lub jako przekąskę. Dlatego też warto dobierać składniki tak, by zawierały jak najwięcej tego, co zdrowe. Jednym z takich dań jest sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem i ogórkiem, łatwa w przygotowaniu i niezwykle pożywna.