Dania z cebulą dymką
4 przepisy
![Pasta z makreli i jajek Pasta z makreli i jajek](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10443-1600x900.jpg)
Pasta z makreli i jajek
Makrela wędzona to składnik, który jest niedoceniany w kuchni, ale mam pyszny przepis dla cierpliwych. Pasta z makreli i jajek może w niepowtarzalny sposób urozmaicić śniadanie czy kolację. W towarzystwie świeżego bochenka chleba - zasmakuje każdemu. Samo przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil.
![Surówka Colesław z białej kapusty Surówka Colesław z białej kapusty](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/11/przepis-11688-1600x900.jpg)
Surówka Colesław z białej kapusty
Surówka Cołeslaw z białej kapusty to dodatek niderlandzkiego pochodzenia, dziś bardzo popularny we wszystkich częściach świata. Przygotowywana jest najczęściej z białą kapustą (czasem także z czerwoną kapustą), marchewką i szczypiorkiem (lub szalotką), a następnie doprawiana smacznym sosem z jogurtu, musztardy i majonezu.
![Surówka z kalarepy do obiadu Surówka z kalarepy do obiadu](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/11/przepis-11432-1600x900.jpg)
Surówka z kalarepy do obiadu
Surówka z kalarepy to zdrowy i smaczny dodatek, który można przygotować o każdej porze roku. Łatwo dostępne składniki i prostota wykonania sprawiają, że surówka dość często gości na moim talerzu. Podaję ją do tradycyjnych schabowych, drobiowych bitek i dań mięsnych z grilla.
![Kurczak gong bao Kurczak gong bao](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/06/przepis-13881-1600x900.jpg)
Kurczak gong bao
Kurczak gong bao to pikantne danie kuchni syczuańskiej z orzeszkami ziemnymi. Ten przepis jest dość delikatną wersją tej potrawy, jeśli lubisz bardzo ostre jedzenie - dodaj jeszcze świeżą papryczkę chili, kiedy będziesz podsmażać czosnek i imbir.