Dania z makrelą
8 przepisów
![Pasta z makrelą w sosie pomidorowym Pasta z makrelą w sosie pomidorowym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10537-1600x900.jpg)
Pasta z makrelą w sosie pomidorowym
Ryby są ważnym elementem zdrowego odżywiania, pozytywnie działają na nasz organizm. Dlatego ważne jest, aby przynajmniej dwa razy w tygodniu je spożywać. Pasta z makrelą w sosie pomidorowym to wyśmienity i niebanalny sposób na uwzględnienie ryby w jadłospisie!
![Pasta z makreli wędzonej Pasta z makreli wędzonej](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10513-1600x900.jpg)
Pasta z makreli wędzonej
Idealnym sposobem na przemycenie do naszego jadłospisu niezbędnej porcji ryby jest przygotowanie pasty z wędzonej makreli. Kanapki z pastą z makreli wędzonej nadają się nie tylko na śniadanie i kolację, ale też sprawdzą się na imprezowym stole czy też jako lunch do pracy.
![Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/10/przepis-10893-1600x900.jpg)
Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych
Makrelę wędzoną można wykorzystać na wiele sposobów, ale moim ulubionym jest pasta na kanapki. Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pastę z makreli z jajkiem i ogórkiem kiszonym!
![Pasta z makreli z twarogiem Pasta z makreli z twarogiem](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10516-1600x900.jpg)
Pasta z makreli z twarogiem
Pasta z makreli z twarogiem to trochę odmienny sposób na przygotowanie tego tradycyjnego smarowidła na kanapki. Dodatek twarogu do makreli sprawi, że pasta będzie miała delikatny i aksamitny smak. Pasta podana na grzankach świetnie sprawdzi się na imprezowym stole!
![Pasta z makreli i jajek Pasta z makreli i jajek](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10443-1600x900.jpg)
Pasta z makreli i jajek
Makrela wędzona to składnik, który jest niedoceniany w kuchni, ale mam pyszny przepis dla cierpliwych. Pasta z makreli i jajek może w niepowtarzalny sposób urozmaicić śniadanie czy kolację. W towarzystwie świeżego bochenka chleba - zasmakuje każdemu. Samo przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil.
![Pasta z makreli w oleju Pasta z makreli w oleju](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/10/przepis-11237-1600x900.jpg)
Pasta z makreli w oleju
Filety z makreli świetnie nadają się do pasty na kanapki, wystarczy dodać do niej kilka składników i gotowe! Przedstawiam Wam mój ulubiony przepis na pastę z makreli w oleju – z dodatkiem kiszonego ogórka i jajek, które dodają temu smarowidłu niepowtarzalnego smaku i konsystencji.
![Pasta z makreli bez jajek Pasta z makreli bez jajek](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10664-1600x900.jpg)
Pasta z makreli bez jajek
Pasta z makreli bez jajek ma intensywny smak wędzonej ryby, a cebula i ogórek kiszony dodają jej wyrazistości i ostrości. Ta prosta pasta wymaga jedynie kilku składników i jest bardzo szybka w przygotowaniu. Dodatkowo jest bardzo zdrowa - zawiera wiele składników odżywczych, czyli m.in. kwasy omega-3.
![Tradycyjna pasta z makreli wędzonej Tradycyjna pasta z makreli wędzonej](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10650-1600x900.jpg)
Tradycyjna pasta z makreli wędzonej
Wędzona makrela to jedna z najczęściej spotykanych ryb w polskich domach. Dodatkowo jest źródłem wartości odżywczych, przez co jest wartościowym elementem zdrowej diety. Tradycyjna pasta z makreli wędzonej zachwyci Twoje podniebienie i wprowadzi niezbędną porcję ryby do twojego jadłospisu!