Dania z polędwicy wieprzowej
4 przepisy
![Polędwiczki w sosie pieczarkowym Polędwiczki w sosie pieczarkowym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/11/przepis-11671-1600x900.jpg)
Polędwiczki w sosie pieczarkowym
Polędwiczka to jedna z moich ulubionych części wieprzowiny – jest delikatna i nie ma dużo tłuszczu. Do tego jest dobrym źródłem białka, magnezu i niektórych witamin B, np. B1. Dobrym pomysłem na uroczysty (i nie tylko!) obiad jest podanie polędwiczki w sosie pieczarkowym.
![Polędwiczki w sosie śmietanowym Polędwiczki w sosie śmietanowym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/05/przepis-13241-1600x900.jpg)
Polędwiczki w sosie śmietanowym
Delikatne i smaczne danie z wieprzowiny to zawsze doskonały pomysł na obiad. Wypróbuj mój przepis, przygotuj polędwiczki w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i ciesz się wyjątkowym smakiem! Mięso będzie równie pyszne, jeśli zamiast tomatów dodasz podsmażone pieczarki lub koperek.
![Polędwiczki w sosie musztardowym Polędwiczki w sosie musztardowym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/11/przepis-11796-1600x900.jpg)
Polędwiczki w sosie musztardowym
Powstająca z ziaren gorczycy musztarda to świetne uzupełnienie wielu dań. Użyta do mięsa, nadaje mu kruchości i wyrazistego smaku. Może być nie tylko dodatkiem różnych potraw, ale też ich głównym składnikiem. Moją propozycją na zastosowanie tej przyprawy są polędwiczki w sosie musztardowym!
![Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/01/przepis-12393-1600x900.jpg)
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Polędwiczka to najdelikatniejsza i najzdrowsza część wieprzowiny. Ma szerokie zastosowanie w kuchni, jest miękka i soczysta oraz nie zawiera dużo tłuszczu. Pokażę Ci dzisiaj, jak przygotować polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, które możesz podać na niedzielny obiad.