Dania z wołowiną
3 przepisy
![Placki ziemniaczane po węgiersku (z gulaszem) Placki ziemniaczane po węgiersku (z gulaszem)](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/01/przepis-12162-1600x900.jpg)
Placki ziemniaczane po węgiersku (z gulaszem)
Placki ziemniaczane to popularne węgierskie danie. Bardzo często się je podaje z gulaszem, który również jest charakterystyczną potrawą tej kuchni. Do gulaszu używa się dużo mięsa wołowego lub wieprzowego. W tym przepisie powiem Ci, jak przygotować placki ziemniaczane po węgiersku!
![Zupa gulaszowa z pieczarkami Zupa gulaszowa z pieczarkami](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/11/przepis-11420-1600x900.jpg)
Zupa gulaszowa z pieczarkami
Zupa gulaszowa z pieczarkami to jednogarnkowy posiłek, po którym drugie danie staje się zbędne. Jest bardzo sycąca, zawiera sporą porcję mięsa i warzyw. Choć niektórzy dają do zupy gulaszowej wieprzowinę, dla mnie zawsze musi być to mięso wołowe, bo w nim tkwi cały smak tego dania.
![Strogonow z pieczarkami i ogórkiem kiszonym Strogonow z pieczarkami i ogórkiem kiszonym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/05/przepis-13623-1600x900.jpg)
Strogonow z pieczarkami i ogórkiem kiszonym
Strogonow to pyszne, rozgrzewające i idealne danie na każdą okazję, nieważne czy to codzienny obiad, czy przyjęcie. Klasycznie przygotowuje się z mięsa wołowego, ale możesz je zastąpić wieprzowiną lub drobiem. Wypróbuj Mój przepis na Strogonow z pieczarkami i ogórkiem kiszonym.