Kanapki z serem camembert
15 min
2 porcje

Foto: Aleksandra Maksimowska
Doskonałym sposobem na wprowadzenie odrobiny luksusu do codzienności jest przygotowanie kanapek z serem camembert. Dobrze też sprawdzą się jako przystawka lub przekąska na przyjęcie. Camembert świetnie komponuje się z gruszka, miodem i orzechami włoskimi.
Kaloryczność: 219 kcal w 100 g.
Składniki
- Bułka (świeża) - 2 sztuki
- Ser camembert - 1 opkaowanie
- Gruszka - 1 sztuka
- Masło - 1 łyżka
- Miód - 2 łyżeczki
- Kiełki (np. rzodkiewki, jarmużu) - garść
- Orzechy włoskie - garść
Przygotowanie
Ser pokrój w plasterki. Gruszkę obierz, wydrąż gniazdko nasienne i również pokrój w plastry. Obrane orzechy włoskie rozdrobnij na mniejsze kawałki.

Bułki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj masłem. Obie połówki posyp kiełkami rzodkiewki, ułóż na nich camembert i gruszkę.

Wierzch kanapki polej miodem i posyp orzechami. Tak przygotowane kanapki możesz dodatkowo podpiec w piekarniku, żeby ser się delikatnie roztopił, albo podać od razu.

Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )

Przepis dodał(a):
Oliwia Szymańska
Komentarze