Przekąski na imprezę
16 przepisów
![Pasta z makreli wędzonej Pasta z makreli wędzonej](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10513-1600x900.jpg)
Pasta z makreli wędzonej
Idealnym sposobem na przemycenie do naszego jadłospisu niezbędnej porcji ryby jest przygotowanie pasty z wędzonej makreli. Kanapki z pastą z makreli wędzonej nadają się nie tylko na śniadanie i kolację, ale też sprawdzą się na imprezowym stole czy też jako lunch do pracy.
![Szparagi w cieście francuskim Szparagi w cieście francuskim](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/03/przepis-12816-1600x900.jpg)
Szparagi w cieście francuskim
Szparagi w cieście francuskim to super łatwa do przygotowania przekąska, która łączy w sobie delikatność warzyw z chrupkością wypieku. Wystarczy tylko owinąć łodygi w kawałki gotowego ciasta i podpiec w piekarniku do uzyskania złocistego koloru. Nadają się na przyjęcia, czy jako dodatek do obiadu!
![Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/03/przepis-12705-1600x900.jpg)
Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem
Pyszna imprezowa przekąska ślimaczki przygotowuje się z gotowego ciasta francuskiego i nie wymaga wiele czasu. W tym przepisie podaję Ci podstawową wersję – z szynką i serem, ale możesz też dodać do ślimaczków np. szpinak czy paprykę.
![Pasta z makreli z twarogiem Pasta z makreli z twarogiem](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10516-1600x900.jpg)
Pasta z makreli z twarogiem
Pasta z makreli z twarogiem to trochę odmienny sposób na przygotowanie tego tradycyjnego smarowidła na kanapki. Dodatek twarogu do makreli sprawi, że pasta będzie miała delikatny i aksamitny smak. Pasta podana na grzankach świetnie sprawdzi się na imprezowym stole!
![Pasta jajeczna z pieczarkami Pasta jajeczna z pieczarkami](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10525-1600x900.jpg)
Pasta jajeczna z pieczarkami
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pastę jajeczną z dodatkiem pieczarek. Połączenie jajek z pieczarkami to niezaprzeczalnie jedna z najlepszych kombinacji smakowych. Podsmażone pieczarki dodają paście niesamowitego aromatu tak, że aż trudno się od niej oderwać!
![Pasta jajeczna z rzodkiewką Pasta jajeczna z rzodkiewką](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/10/przepis-11256-1600x900.jpg)
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Pasta jajeczna z rzodkiewką to nowe wydanie klasycznego przepisu. Za sprawą dodatku delikatnie ostrej w smaku rzodkiewki, pasta zyskuje bardziej orzeźwiający smak. Doskonały pomysł zarówno na co dzień, jak i na domowe przyjęcia!
![Tradycyjna pasta z makreli wędzonej Tradycyjna pasta z makreli wędzonej](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10650-1600x900.jpg)
Tradycyjna pasta z makreli wędzonej
Wędzona makrela to jedna z najczęściej spotykanych ryb w polskich domach. Dodatkowo jest źródłem wartości odżywczych, przez co jest wartościowym elementem zdrowej diety. Tradycyjna pasta z makreli wędzonej zachwyci Twoje podniebienie i wprowadzi niezbędną porcję ryby do twojego jadłospisu!
![Pasta z makrelą w sosie pomidorowym Pasta z makrelą w sosie pomidorowym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10537-1600x900.jpg)
Pasta z makrelą w sosie pomidorowym
Ryby są ważnym elementem zdrowego odżywiania, pozytywnie działają na nasz organizm. Dlatego ważne jest, aby przynajmniej dwa razy w tygodniu je spożywać. Pasta z makrelą w sosie pomidorowym to wyśmienity i niebanalny sposób na uwzględnienie ryby w jadłospisie!
![Pasta jajeczna z łososiem Pasta jajeczna z łososiem](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/10/przepis-11205-1600x900.jpg)
Pasta jajeczna z łososiem
Pasta jajeczna z łososiem to ciekawy pomysł na urozmaicenie codziennego śniadania czy kolacji. Można do niej użyć łososia wędzonego na zimno lub ciepło. Pasta nadaje się też na imprezowy lub świąteczny stół – możesz podać jako dodatek do posiłków czy zaserwować z nią słone przekąski.
![Kanapki z serem camembert Kanapki z serem camembert](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/07/przepis-14098-1600x900.jpg)
Kanapki z serem camembert
Doskonałym sposobem na wprowadzenie odrobiny luksusu do codzienności jest przygotowanie kanapek z serem camembert. Dobrze też sprawdzą się jako przystawka lub przekąska na przyjęcie. Camembert świetnie komponuje się z gruszka, miodem i orzechami włoskimi.
![Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10802-1600x900.jpg)
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym to propozycja pasty nie tylko na kanapki na śniadanie czy kolację, ale również na różne spotkania towarzyskie. Można ją podać z krakersami czy grzankami lub jako dodatek do wędlin!
![Bruschetta z pomidorami i mozzarellą Bruschetta z pomidorami i mozzarellą](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/02/przepis-12659-1600x900.jpg)
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
Typowym daniem dla kuchni neapolitańskiej jest bruschetta z pomidorami i mozzarellą. Idealnie nadaje się jako przystawka w upalne letnie dni. Osobiście polecam przygotować je o każdej porze roku, dzięki czemu możesz zadziwić swoich gości, oferując świeże i smaczne danie.
![Imprezowe mini kanapeczki na krakersach Imprezowe mini kanapeczki na krakersach](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/02/przepis-12516-1600x900.jpg)
Imprezowe mini kanapeczki na krakersach
Przyjęcia i imprezy nie mogą obejść się bez smakowicie wyglądających przekąsek. Mini kanapeczki na krakersach to wspaniałe imprezowe przysmaki, które nie wymagają wiele czasu i można je przygotować na ostatnią chwilę. W tym przepisie przedstawię Ci trzy propozycje przyrządzenia takich kanapeczek!
![Cukinia w panierce Cukinia w panierce](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/07/przepis-14028-1600x900.jpg)
Cukinia w panierce
Cukinia w panierce z serem to smakowita i chrupiąca przekąska, idealna na każdą okazję. W tym przepisie kabaczek jest smażony na oleju, ale jeśli chcesz zrobić wersję bardziej fit, to możesz go upiec w piekarniku lub przygotować we frytkownicy beztłuszczowej.
![Roladki z tortilli z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym Roladki z tortilli z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/02/przepis-12619-1600x900.jpg)
Roladki z tortilli z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym
Szybką do przygotowania, lekką i pyszną przekąską są roladki z tortilli z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym. Roladki są kolorowe i ładnie się prezentują na stole. Możesz je podać od razu po przygotowaniu lub schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
![Pasta jajeczna z serem białym Pasta jajeczna z serem białym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10675-1600x900.jpg)
Pasta jajeczna z serem białym
Pasta jajeczna z serem białym jest lekka i kremowa dzięki zawartości twarogu. A jeśli użyjecie chudego sera, to będzie jeszcze mniej kaloryczna! Jest bardzo szybka w przygotowaniu, a przy tym ma wiele zastosowań. Nadaje się nie tylko na śniadanie czy kolacje, może też być podana jako przystawka na imprezy.