Pyszna pasta jajeczna z szynką
20 min
4 porcje
Śniadanie dla wielu stanowi najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Nie może zatem w porannym menu zabraknąć źródła białka, a więc i wszelkich aminokwasów potrzebnych dla organizmu. Przyrządzenie pasty jajecznej z szynką to alternatywa dla osób, którym znudziła się popularna jajecznica!
Kaloryczność: 210 kcal w 100 g.
Dieta:
Bezglutenowa.
Składniki
- Jajka - 4 sztuki
- Szynka (np. konserwowa) - 4-5 plastrów
- Majonez - 1,5-2 łyżki
- Pieprz czarny (świeżo mielony) - 1/2 łyżeczki
- Sól - szczypta
- Natka pietruszki (lub szczypiorek) - do smaku
Przygotowanie
Ugotuj jajka na twardo w osolonej wodzie, dzięki temu będą się ładnie obierać.
Pokrój w drobną kostkę szynkę i ostudzone jajka (można również zetrzeć jajka na tarce o drobnych oczkach).
Połącz wszystkie składniki, dodaj majonez, posiekaną natkę pietruszki lub szczypiorek i dopraw solą oraz pieprzem.
Posmaruj świeży chleb przygotowaną pastą jajeczną. Możesz także przygotować ją wieczorem lub zabrać na lunch do pracy.
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )
Justyna Wesołowska
Komentarze