Pasta jajeczna dla niemowlaka
15 min
2 porcje
![Pasta jajeczna dla niemowlaka Pasta jajeczna dla niemowlaka](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10660-1600x900.jpg)
Foto: Yuliia Stsepeleva
Pasta jajeczna na kanapki jest jednym z najlepszych wyborów na śniadanie dla niemowlaka. Jest pełna wartości odżywczych i dostarcza aminokwasy, które są niezbędne dla rozwoju maluszka. W paście dla niemowlaka nie powinno być majonezu - zamiast tego używa się np. jogurtu naturalnego.
Kaloryczność: 150 kcal w 100 g.
Dieta:
Niskotłuszczowa.
Składniki
- Jajka - 2 sztuki
- Natka pietruszki - 1-2 gałązki
- Jogurt naturalny (albo oliwa z oliwek) - 1-2 łyżeczki
Przygotowanie
Jajka włóż do rondelka z zimną wodą i ugotuj na twardo. Następnie wystudź je i obierz. Obrane jajka rozgnieć widelcem.
![Pasta jajeczna dla niemowlaka - jak zrobić, przepis, krok 1 Pasta jajeczna dla niemowlaka - jak zrobić, przepis, krok 1](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10660-krok-1-800x450.jpg)
Pietruszkę posiekaj i dodaj ją razem z jogurtem naturalnym lub oliwą z oliwek do jajka. Pastę możesz zmiksować blenderem na jednolitą masę.
![Pasta jajeczna dla niemowlaka - jak zrobić, przepis, krok 2 Pasta jajeczna dla niemowlaka - jak zrobić, przepis, krok 2](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10660-krok-2-800x450.jpg)
Gotową pastę podawaj na pieczywie odpowiednim dla niemowląt lub samodzielnie.
![Pasta jajeczna dla niemowlaka - jak zrobić, przepis, krok 3 Pasta jajeczna dla niemowlaka - jak zrobić, przepis, krok 3](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10660-krok-3-800x450.jpg)
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )
![Oliwia Szymańska](https://smakota.pl/wp-content/uploads/users/35/avatar/avatar_1698321164.jpg)
Przepis dodał(a):
Oliwia Szymańska
Komentarze