Dania z cebulą dymką

4 przepisy
Surówka Colesław z białej kapusty

Surówka Cołeslaw z białej kapusty to dodatek niderlandzkiego pochodzenia, dziś bardzo popularny we wszystkich częściach świata. Przygotowywana jest najczęściej z białą kapustą (czasem także z czerwoną kapustą), marchewką i szczypiorkiem (lub szalotką), a następnie doprawiana smacznym sosem z jogurtu, musztardy i majonezu.
Kurczak gong bao z orzechami ziemnymi

Kurczak gong bao to pikantne danie kuchni syczuańskiej z orzeszkami ziemnymi. Ten przepis jest dość delikatną wersją tej potrawy, jeśli lubisz bardzo ostre jedzenie - dodaj jeszcze świeżą papryczkę chili, kiedy będziesz podsmażać czosnek i imbir.
Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka do obiadu

Surówka z kalarepy to zdrowy i smaczny dodatek, który można przygotować o każdej porze roku. Łatwo dostępne składniki i prostota wykonania sprawiają, że surówka dość często gości na moim talerzu. Podaję ją do tradycyjnych schabowych, drobiowych bitek i dań mięsnych z grilla.
Tradycyjna pasta z makreli i jajek z majonezem

Makrela wędzona to składnik, który jest niedoceniany w kuchni, ale mam pyszny przepis dla cierpliwych. Pasta z makreli i jajek może w niepowtarzalny sposób urozmaicić śniadanie czy kolację. W towarzystwie świeżego bochenka chleba - zasmakuje każdemu. Samo przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil.