Dania z parmezanem
5 przepisów
![Cannelloni z mięsem mielonym Cannelloni z mięsem mielonym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/12/przepis-12037-1600x900.jpg)
Cannelloni z mięsem mielonym
Cannelloni to jednocześnie nazwa potrawy i włoskiego makaronu, z którego się ją przygotowuje. Makaron ten jest w kształcie dużych rurek, które nadziewa się farszem i zapieka w piekarniku. Podstawową wersją cannelloni jest nadzienie z mięsa mielonego z sosem beszamelowym.
![Cukinia w panierce Cukinia w panierce](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/07/przepis-14028-1600x900.jpg)
Cukinia w panierce
Cukinia w panierce z serem to smakowita i chrupiąca przekąska, idealna na każdą okazję. W tym przepisie kabaczek jest smażony na oleju, ale jeśli chcesz zrobić wersję bardziej fit, to możesz go upiec w piekarniku lub przygotować we frytkownicy beztłuszczowej.
![Spaghetti Bolognese Spaghetti Bolognese](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/12/przepis-11884-1600x900.jpg)
Spaghetti Bolognese
Jeśli muszę przygotować szybki obiad, to zazwyczaj robię spaghetti bolognese – a przynajmniej moją wariację tego włoskiego dania. Cały sekret udanego sosu do spaghetti tkwi w dobrze przysmażonym mięsie oraz dużej ilości aromatycznych przypraw. Czasami parmezan zastępuje innym serem, np. mozzarellą.
![Pieczeń z mięsa mielonego na kanapki Pieczeń z mięsa mielonego na kanapki](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/12/przepis-11906-1600x900.jpg)
Pieczeń z mięsa mielonego na kanapki
Pieczeń z mięsa mielonego z powodzeniem zastępuje wędliny, dlatego warto od czasu do czasu przygotować coś innego. Można ją wykonać wcześniej, a serwować na ciepło lub zimno. Rozkoszuj się smakiem pieczeni, która jest doskonałym dowodem na to, że nawet proste dania mogą stać się wyjątkowe.
![Naleśniki ze szpinakiem i parmezanem Naleśniki ze szpinakiem i parmezanem](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10763-1600x900.jpg)
Naleśniki ze szpinakiem i parmezanem
W sytuacjach, gdy na przygotowanie obiadu nie ma zbyt wiele czasu, a w lodówce widać światełko - ten przepis może okazać się ratunkiem. Naleśniki ze szpinakiem i parmezanem, podkręcone smakiem białego wina, to idealne rozwiązanie na wykwinty obiad w parę chwil!