Pieczywo
4 przepisy
![Chlebek bananowy Chlebek bananowy](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/12/przepis-11902-1600x900.jpg)
Chlebek bananowy
Chyba każdy choć raz miał problem w postaci przejrzałych bananów. Nie całkiem zepsute, ale też wyglądające zbyt nieapetycznie, aby je zjeść. Mam dobrą wiadomość – nie trzeba ich wyrzucać! Zamiast tego warto je wykorzystać do zrobienia tego chlebka bananowego!
![Chleb orkiszowy na zakwasie Chleb orkiszowy na zakwasie](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/04/przepis-13034-1600x900.jpg)
Chleb orkiszowy na zakwasie
Chleb orkiszowy na zakwasie to pieczywo z wyrazistym smakiem i aromatem. Jest to doskonała propozycja na śniadanie lub jako dodatek do obiadu, a także jako przekąska na każdą porę dnia. Ten chleb równie dobrze można zrobić na zakwasie żytnim, jak i orkiszowym!
![Chleb z siemienia lnianego Chleb z siemienia lnianego](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/05/przepis-13580-1600x900.jpg)
Chleb z siemienia lnianego
Szukasz alternatywy dla tradycyjnego pszennego pieczywa? Wypróbuj ten przepis na chleb z siemienia lnianego. Wychodzi wilgotny i długo zachowuje świeżość. Do tego jest odpowiedni dla osób na diecie keto oraz bezglutenowej. Dobrze smakuje z każdymi dodatkami.
![Chleb gryczany Chleb gryczany](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/04/przepis-13036-1600x900.jpg)
Chleb gryczany
Bezglutenowy chleb gryczany przygotowuje się z kaszy gryczanej niepalonej, choć można też użyć gotowej mąki. Szykuje się go szybko, ale trzeba czekać, aby wyrósł, a następnie piec przez godzinę. Nawet dla osób, niebędących na diecie, ten chleb jest dobrą alternatywą dla tradycyjnego pieczywa.