Dania z jogurtem

36 przepisów
Sałatka ze szpinakiem, fetą i sosem czosnkowym

Niesamowicie prezentuje się na talerzu sałatka ze szpinakiem, fetą i sosem czosnkowym. W moim przepisie dodaję do niej też boczek i oliwki, przez co nabiera wyrazistego smaku. Jest to wyśmienite połączenie aromatów, kolorów i zdrowia w każdym kęsie.
Sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem i ogórkiem

Sałatki nie są już tylko dodatkiem, coraz częściej spożywamy je na lunch lub jako przekąskę. Dlatego też warto dobierać składniki tak, by zawierały jak najwięcej tego, co zdrowe. Jednym z takich dań jest sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem i ogórkiem, łatwa w przygotowaniu i niezwykle pożywna.
Pasta z tuńczyka i jajek

Kanapki na śniadanie czy kolację nie muszą być nudne! Wypróbuj ten przepis na pastę z tuńczyka i jajek. Często dodaje się do niej szczypiorek, ale ja używam natkę pietruszki. Pasta najlepiej smakuje schłodzona, dlatego warto ją przygotować kilka godzin wcześniej.
Sałatka z tortellini, brokułem i jajkiem

Sałatka z tortellini i brokułem z dodatkiem jajka to pyszny i sycący sposób na wykorzystanie klasycznych składników kuchni włoskiej w odżywczej formie. Ta pełna smaku kompozycja dostarcza zarówno białko, jak i bogactwo witamin, dzięki czemu jest doskonała na zdrowy obiad czy sycącą kolację.
Sałatka warstwowa z tuńczykiem, jajkiem, żółtym serem i ogórkiem

Istnieje wiele przepisów na sałatkę z tuńczykiem, jajkiem, żółtym serem i ogórkiem. Proponuję jednak swoją wersję, która podkręci smak dzięki wykorzystaniu nietypowych przypraw, składników i nieco zmodyfikowanej kolejności warstw.
Sałatka z tuńczykiem i ananasem

Mój przepis pozwoli wprowadzić do menu nieco egzotyki. Sałatka z tuńczykiem i ananasem to danie, które zaskakuje orzeźwiającym i słodko-słonym smakiem. Idealna propozycja na lekki obiad lub przekąskę, szczególnie w ciepłe dni, kiedy szukamy rozwiązania na szybkie, ale i zdrowe posiłki.
Sałatka z kalafiorem, jajkiem i ogórkiem

Sezon na najlepsze warzywa w pełni, warto więc wykorzystać tę chwilę na przygotowanie sałatki z kalafiorem, jajkiem i ogórkiem. Jest to nie tylko smaczna i zdrowa propozycja, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale także lekka przekąska do pracy.
Domowy sos czosnkowy bez majonezu

Sos czosnkowy może być dodatkiem do wielu dań, a jego przygotowanie jest niezwykle proste – wystarczy tylko obrać oraz rozdrobnić czosnek i połączyć wszystkie składniki. Wypróbuj mój przepis na domowy sos w wersji bez majonezu!
Tortilla ze szpinakiem i jajkiem

Codzienne gotowanie warto sobie ułatwiać za pomocą gotowych sklepowych produktów. Jednym z takich produktów jest pszenna tortilla, z której można wyczarować zarówno śniadania, jak i lunch czy kolacje. Na weekendowe spokojne śniadanie sprawdzi się tortilla ze szpinakiem i jajkiem!
Sałatka z tortellini na imprezę

Tortellini to tradycyjne w kuchni włoskiej pierożki wypełnione farszem, zazwyczaj mięsnym lub serowym. Można je jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnym pomysłem na wykorzystanie tych pierożków jest przygotowanie sałatki na imprezę!
Pasta jajeczna z boczkiem

Jeśli znudziły Ci się już klasyczne pasty do kanapek, musisz koniecznie spróbować tego przepisu. Pasta jajeczna z boczkiem za sprawą chrupiących kawałków staje się o wiele bardziej interesująca w smaku. Można zajadać się na śniadanie, smarując nią ulubiony chleb lub zawijając w liście sałaty.
Sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym

Doskonałym pomysłem na gorące letnie wieczory (lub dni), kiedy mamy ochotę na coś świeżego, smacznego i lekkiego, biędzie sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym. Paluszki krabowe to oryginalna alternatywa dla zwykłych tradycyjnych sałatek, często bazujących na wędlinach.
Muffinki z truskawkami

Miękkie i puszyste muffinki z truskawkami to wyśmienity wypiek na każdą okazję, a nawet i bez niej. Ciasto na babeczki przygotowuję z jogurtem naturalnym, dzięki czemu długo pozostają wilgotne, a polewa z białej czekolady sprawia, że są bardzo słodkie.
Pasta jajeczna z jogurtem

Przedstawiam Wam lżejszą wersję pasty jajecznej, która podkręca smak porannych kanapek. W towarzystwie herbaty z cytryną i świeżego bochenka chleba, pasta jajeczna z jogurtem stanowić będzie idealny początek dnia. Szybka i łatwa w przygotowaniu, rozgości się na dłużej po pierwszym kęsie.
Sałatka z zupek chinskich z szynką, ogórkiem i serem

Zupkom chińskim daleko jest do zdrowych i pożywnych dań, ale raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzą, szczególnie jeśli doda się do nich warzywa i inne bardziej naturalne dodatki. Dlatego dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na sałatkę z makaronem z zupek chińskich, szynką i ogórkiem!
Szybkie muffinki z jabłkami i cynamonem

Puszyste, wilgotne i szybkie do przygotowania muffinki z jabłkami możesz podać na deser, śniadanie lub jako zdrową przekąskę. Choć jabłka z cynamonem kojarzą się przede wszystkim z jesienią, nie musisz się ograniczać z ich przyrządzeniem tylko do tej pory roku.
Jogurtowe ciasto cytrynowe

Wilgotne i delikatne ciasto jogurtowe z cytrynową nutą to dobry pomysł na szybki deser. Mocno cytrynowe, ponieważ polane cytrynowym lukrem i posypane kandyzowaną skórką z cytryny. Z tego przepisu możesz również zrobić babeczki – wystarczy nałożyć ciasto do mniejszych foremek, zamiast do jednej dużej.
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem wędzonym i kapustą pekinską

Zupka chińska zdecydowanie nie jest faworytem w domowej kuchni, ale nie należy jej od razu spisywać na straty. Przychodzę do Was z przepisem na sałatkę z zupek chińskich z kurczakiem wędzonym i kapustą pekinską. Kompozycja smaków podbije wasze podniebienia i zachwyci gości, naprawdę warto spróbować!
Pasta jajeczna z rzodkiewką

Pasta jajeczna z rzodkiewką to nowe wydanie klasycznego przepisu. Za sprawą dodatku delikatnie ostrej w smaku rzodkiewki, pasta zyskuje bardziej orzeźwiający smak. Doskonały pomysł zarówno na co dzień, jak i na domowe przyjęcia!
Szybkie placki jogurtowe z bananem

Najbardziej na śniadanie lubię przygotowywać właśnie te placki jogurtowe z bananem. Są pyszne i soczyste, a do tego proste i szybkie. Wystarczy połączyć składniki w misce i usmażyć. Dobrze smakują z kremem czekoladowym lub syropem klonowym i świeżymi owocami.
Pasta jajeczna z serem białym

Pasta jajeczna z serem białym jest lekka i kremowa dzięki zawartości twarogu. A jeśli użyjecie chudego sera, to będzie jeszcze mniej kaloryczna! Jest bardzo szybka w przygotowaniu, a przy tym ma wiele zastosowań. Nadaje się nie tylko na śniadanie czy kolacje, może też być podana jako przystawka na imprezy.
Muffinki z borówkami

Zapraszam Cię na przepis na przepyszne i szybkie muffinki z borówkami amerykańskimi i polewą z białej czekolady. Ciasto na babeczki przygotowuję na bazie jogurtu naturalnego, dzięki czemu są one miękkie i puszyste. Najlepiej jest je przygotować ze świeżymi borówkami, ale z mrożonymi też będą smaczne.
Surówka z selera z rodzynkami

Czas przekonać się, że warzywo, które dotąd było podstawą zup, może być świetnym składnikiem również do surówek. Co więcej, w tym przepiszcie gra pierwsze skrzypce. Przedstawiam Wam swoją wersję surówki z selera z rodzynkami, podkręconą smakiem kwaśnej gruszki.
Sałatka z łososiem wędzonym, jajkiem i ogórkiem

Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem i ogórkiem to przepis, który łączy w sobie bogactwo smaków i proste składniki, tworząc idealne danie na lunch czy lekki obiad. Dodatek ogórka kiszonego wprowadza niebanalny, orzeźwiający akcent, który doskonale komponuje się z delikatnością łososia.
Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żurawiną

Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żurawiną to danie, które mogłoby się wydawać tradycyjnym połączeniem składników w kuchni amerykańskiej. Jednakże moja propozycja przepisu wprowadza innowacyjne akcenty, które wzbogacają i podnoszą jej smak do zupełnie nowego poziomu.
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

Kapusta pekińska jest delikatna w smaku i bardzo dobrze łączy się z innymi warzywami. Dodatkowo jest dostępna w sklepach przez cały rok i kryje w sobie mnóstwo witamin. Warto więc zaprosić ją do swojej kuchni i przygotować surówkę z kapusty pekińskiej i papryki, wzbogacając danie obiadowe!
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

Kiedy gotowanie obiadu zajmuje wiele czasu, warto wówczas postawić na prosty dodatek. Surówka z czerwonej kapusty z majonezem idealnie łączy się z wieprzowiną i drobiem, będzie również stanowić świetną parę do dań rybnych.
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem

Lekka, smaczna i bardzo prosta sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem idealnie sprawdza się nie tylko na drugie śniadanie, ale również kolację czy do biura na lunch. Jest niezwykle pożywna i szybka w przygotowaniu!
Surówka z kalarepy do obiadu

Surówka z kalarepy to zdrowy i smaczny dodatek, który można przygotować o każdej porze roku. Łatwo dostępne składniki i prostota wykonania sprawiają, że surówka dość często gości na moim talerzu. Podaję ją do tradycyjnych schabowych, drobiowych bitek i dań mięsnych z grilla.
Warstwowa sałatka śledziowa z buraczkami i jajkiem

Sałatki warstwowe prezentują się niesamowicie na stole, czy to na spotkaniu z przyjaciółmi, czy na uroczystości rodzinnej. Jednym z pomysłów na taką przekąskę jest sałatka śledziowa z buraczkami i jajkiem. Śledzie są ważnym elementem tradycji kulinarnych, zwłaszcza podczas świąt Bożego Narodzenia i Sylwestra.