Pasta jajeczna z pieczarkami
30 min
        4 porcje
     
        ✓ Sprawdzony przepis | Foto: Yuliia Stsepeleva
    
        Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pastę jajeczną z dodatkiem pieczarek. Połączenie jajek z pieczarkami to niezaprzeczalnie jedna z najlepszych kombinacji smakowych. Podsmażone pieczarki dodają paście niesamowitego aromatu tak, że aż trudno się od niej oderwać!
  
            
            Kaloryczność: 165 kcal w 100 g.
        
                
            Składniki
- Jajka - 4 sztuki
- Pieczarki - 250 g
- Masło - 1 łyżka
- Majonez - 2-3 łyżki
- Natka pietruszki (posiekana) - 2-3 łyżki
- Sól i pieprz - do smaku
Przygotowanie
                    Jajka włóż do garnka z zimną wodą i ugotuj na twardo (gotuj przez około 7 minut od zagotowania). Po ugotowaniu zalej jajka zimną wodą i odstaw, żeby ostygły, a następnie je obierz i posiekaj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.                
                                     
                        
                    W międzyczasie umyj pieczarki i zetrzyj na tarce, a następnie podsmaż je na rozgrzanej patelni z łyżką masła. Smaż przez kilka minut, aż cała woda wyparuje i pieczarki się przyrumienią.                
                                     
                        
                    Kiedy pieczarki wystygną, przełóż je do miski i dodaj starte jajka i majonez. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i dopraw solą i pieprzem.                
                                     
                        
                    Pastę podawaj na pieczywie lub grzankach. Ozdób kanapki pietruszką. Smacznego!                
                                     
                        
            
            Masz w ulubionych
        
        
            
            Dodaj do ulubionych
        
                        / 5 ()
Opinie i pytania
Wypróbowałeś ten przepis? Podziel się swoim wrażeniem lub zapytaj o radę!
 
             
                                 
                                 
                                