Pasta jajeczna z tuńczykiem

15 min
4 porcje
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Foto: Yuliia Stsepeleva
Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Świetnym sposobem na urozmaicenie śniadania czy kolacji jest pasta jajeczna z tuńczykiem. To aksamitne połączenie jajka z rybą posmakuje każdemu. Dodatek majonezu sprawi, że pasta będzie miała bardziej wyrazisty smak.
Kaloryczność: 160 kcal w 100 g.
Dieta: Bezglutenowa.

Składniki

Przygotowanie

Wystudzone jajka obierz i zetrzyj na tarce. Możesz ewentualnie je posiekać lub rozgnieść widelcem. Cebulę obierz i posiekaj, szczypiorek posiekaj, a tuńczyka odsącz z oleju i rozgnieć widelcem.
Pasta jajeczna z tuńczykiem - jak zrobić, przepis, krok 1
Wszystkie składniki włóż do miski i dokładnie wymieszaj. Dopraw pastę solą i pieprzem do smaku.
Pasta jajeczna z tuńczykiem - jak zrobić, przepis, krok 2
Podawaj pastę rozsmarowaną na ulubionym pieczywie, możesz posypać na wierzchu szczypiorkiem lub położyć plasterki ogórka kiszonego, czy też papryki konserwowej. Pasta jajeczna z tuńczykiem świetnie smakuje także samodzielnie jako sałatka!
Pasta jajeczna z tuńczykiem - jak zrobić, przepis, krok 3
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Oliwia Szymańska
Komentarze