Dania z musztardą

24 przepisów
Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych

Makrelę wędzoną można wykorzystać na wiele sposobów, ale moim ulubionym jest pasta na kanapki. Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pastę z makreli z jajkiem i ogórkiem kiszonym!
Pasta z makreli wędzonej

Idealnym sposobem na przemycenie do naszego jadłospisu niezbędnej porcji ryby jest przygotowanie pasty z wędzonej makreli. Kanapki z pastą z makreli wędzonej nadają się nie tylko na śniadanie i kolację, ale też sprawdzą się na imprezowym stole czy też jako lunch do pracy.
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret

Surówki od wielu pokoleń stanowią nieodłączny element jako dodatki szczególnie do dań obiadowych. Ich różnorodność może przyprawiać o zawrót głowy, jednak najczęściej te najprostsze są najlepsze. Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret świetnie pasuje do dań mięsnych i rybnych!
Pasta jajeczna z boczkiem

Jeśli znudziły Ci się już klasyczne pasty do kanapek, musisz koniecznie spróbować tego przepisu. Pasta jajeczna z boczkiem za sprawą chrupiących kawałków staje się o wiele bardziej interesująca w smaku. Można zajadać się na śniadanie, smarując nią ulubiony chleb lub zawijając w liście sałaty.
Pasta z makreli i jajek

Makrela wędzona to składnik, który jest niedoceniany w kuchni, ale mam pyszny przepis dla cierpliwych. Pasta z makreli i jajek może w niepowtarzalny sposób urozmaicić śniadanie czy kolację. W towarzystwie świeżego bochenka chleba - zasmakuje każdemu. Samo przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil.
Tradycyjna pasta z makreli wędzonej

Wędzona makrela to jedna z najczęściej spotykanych ryb w polskich domach. Dodatkowo jest źródłem wartości odżywczych, przez co jest wartościowym elementem zdrowej diety. Tradycyjna pasta z makreli wędzonej zachwyci Twoje podniebienie i wprowadzi niezbędną porcję ryby do twojego jadłospisu!
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem wędzonym i kapustą pekinską

Zupka chińska zdecydowanie nie jest faworytem w domowej kuchni, ale nie należy jej od razu spisywać na straty. Przychodzę do Was z przepisem na sałatkę z zupek chińskich z kurczakiem wędzonym i kapustą pekinską. Kompozycja smaków podbije wasze podniebienia i zachwyci gości, naprawdę warto spróbować!
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to pyszny i szybki w wykonaniu dodatek do kanapek. Te tradycyjne smarowidło pasuje do każdego rodzaju pieczywa. Zachwyca smakiem i prostotą, ale też zawsze można je urozmaicić poprzez dodanie ulubionych dodatków (np. sera żółtego, pieczarek czy tuńczyka).
Sałatka z szynką, żółtym serem i jajkiem

Prostym i szybkim przepisem na przygotowanie pożywnego posiłku, idealnego na lunch do pracy lub wczesną kolację, będzie przepis na sałatkę z szynką, żółtym serem i jajkiem. Zaletą sałatek niewątpliwie jest to, że można je dowolnie modyfikować w zależności od tego, na co mamy ochotę.
Pasta jajeczna bez majonezu

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na trochę inną wersję pasty jajecznej – bez majonezu. Idealny przepis dla osób na diecie, ponieważ jest ona mniej kaloryczna, a w smaku tak samo dobra. Ten przepis jest na najbardziej podstawową wersję pasty, można dodać do niej inne składniki, np. pieczarki.
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym to propozycja pasty nie tylko na kanapki na śniadanie czy kolację, ale również na różne spotkania towarzyskie. Można ją podać z krakersami czy grzankami lub jako dodatek do wędlin!
Warstwowa sałatka śledziowa z buraczkami i jajkiem

Sałatki warstwowe prezentują się niesamowicie na stole, czy to na spotkaniu z przyjaciółmi, czy na uroczystości rodzinnej. Jednym z pomysłów na taką przekąskę jest sałatka śledziowa z buraczkami i jajkiem. Śledzie są ważnym elementem tradycji kulinarnych, zwłaszcza podczas świąt Bożego Narodzenia i Sylwestra.
Sałatka ziemniaczana z boczkiem wędzonym

W sezonie grillowym na stole triumfuje sałatka ziemniaczana z boczkiem wędzonym. Jest to treściwy i niezwykle smaczny dodatek do grillowanych mięs i warzyw. Co więcej, doskonale smakuje także na następny dzień po przygotowaniu, śmiało można więc przygotować jej więcej i zachować na kolejne dni.
Pasta jajeczna z tuńczykiem

Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Świetnym sposobem na urozmaicenie śniadania czy kolacji jest pasta jajeczna z tuńczykiem. To aksamitne połączenie jajka z rybą posmakuje każdemu. Dodatek majonezu sprawi, że pasta będzie miała bardziej wyrazisty smak.
Surówka Colesław z białej kapusty

Surówka Cołeslaw z białej kapusty to dodatek niderlandzkiego pochodzenia, dziś bardzo popularny we wszystkich częściach świata. Przygotowywana jest najczęściej z białą kapustą (czasem także z czerwoną kapustą), marchewką i szczypiorkiem (lub szalotką), a następnie doprawiana smacznym sosem z jogurtu, musztardy i majonezu.
Sałatka z pieczarek marynowanych i sera żółtego

Szukasz inspiracji na imprezową sałatkę? Wypróbuj ten przepis na sałatkę z marynowanych pieczarek i sera żółtego. Ma ona wyrazisty i lekko kwaśny smak. Jej przygotowanie jest szybkie i proste, a wykonanie zachwyca gości. Możesz ją przygotować wcześniej, a przed podaniem tylko wyciągnąć z lodówki.
Sałatka z selerem konserwowym, szynką, jajkiem i ogórkiem

Sałatki różnego rodzaju cieszą się nieustannie powodzeniem, gdyż po prostu są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Sałatka z selerem konserwowym, szynką, jajkiem i ogórkiem to wariacja, którą możesz przyrządzić na lunch, przekąskę lub drugie śniadanie do pracy. Poznaj moją wersję przepisu i zachwyć się jej zaskakującym smakiem!
Polędwiczki w sosie musztardowym

Powstająca z ziaren gorczycy musztarda to świetne uzupełnienie wielu dań. Użyta do mięsa, nadaje mu kruchości i wyrazistego smaku. Może być nie tylko dodatkiem różnych potraw, ale też ich głównym składnikiem. Moją propozycją na zastosowanie tej przyprawy są polędwiczki w sosie musztardowym!
Żeberka pieczone w rękawie

Pieczenie w rękawie pozwala na ograniczenie tłuszczu. Dzięki temu potrawy stają się mniej kaloryczne, przy czym są bardzo delikatne i soczyste. W ten sposób można upiec różne rodzaje mięs i ryb, a dzisiaj powiem Ci, jak przygotować żeberka pieczone w rękawie.
Sałatka z tortellini i szynką

Sałatka z tortellini i szynką to świetny pomysł na imprezową przekąskę lub niebanalną kolację. Oprócz szynki dodaję do niej ser żółty oraz cebulę, ogórek konserwowy i pomidorki koktajlowe. Jeśli jednak chcecie, to możecie również dodać Wasze ulubione warzywa.
Żeberka w sosie BBQ z piekarnika

Soczyste i aromatyczne żeberka w sosie BBQ to klasyczne danie kuchni amerykańskiej. Bardzo długo się je piecze, ale dzięki temu mięso wręcz rozpływa się w ustach. Można je przygotować na codzienny obiad, ale sprawdzą się też świetnie na imprezę.
Mini hamburgery na imprezę

Jeśli chcesz przygotować coś oryginalnego i smakowitego na imprezę, zaskocz swoich gości mini hamburgerami z domowymi bułeczkami. W tym przepisie podaję dodatki, które najczęściej dodaję do burgerów, ale możesz użyć innych (np. zastąpić sałatę kiełkami lub zwykłą cebulę – cebulką prażoną).
Roladki z mięsa mielonego

Szukasz inspiracji na nowe dania? Spróbuj zrobić roladki z mięsa mielonego! Farsz pieczarkowy z dodatkiem boczku, ogórka i sera dodaje im niepowtarzalnego smaku. Roladki są pieczone w piekarniku w sosie własnym, dzięki czemu są delikatne i soczyste, a do tego mało kaloryczne.
Rolada z mięsa mielonego z jajkiem gotowanym

Klasyczna rolada z mięsa mielonego z jajkiem to przepis, który łączy w sobie soczystość z delikatnym smakiem głównych składników. Jest to doskonała propozycja na obiad lub uroczysty posiłek, który z pewnością zaskoczy Twoich gości swoją prezentacją i głębią smaku.