Tortilla ze szpinakiem i jajkiem

15 min
2 porcje
Tortilla ze szpinakiem i jajkiem
Foto: Yuliia Stsepeleva
Codzienne gotowanie warto sobie ułatwiać za pomocą gotowych sklepowych produktów. Jednym z takich produktów jest pszenna tortilla, z której można wyczarować zarówno śniadania, jak i lunch czy kolacje. Na weekendowe spokojne śniadanie sprawdzi się tortilla ze szpinakiem i jajkiem!
Kaloryczność: 160 kcal w 100 g.

Składniki

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie (dzięki soli jajka będą się łatwiej obierać ze skorupek). Ugotowane jajka obierz, pokrój na ćwiartki i przypraw solą oraz pieprzem do smaku.
Tortilla ze szpinakiem i jajkiem - jak zrobić, przepis, krok 1
W misce wymieszaj razem majonez, ketchup i jogurt naturalny. Pomidora i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Tortilla ze szpinakiem i jajkiem - jak zrobić, przepis, krok 2
Na każdym z placków tortilli rozsmaruj po 1-1,5 łyżki sosu i wyłóż po 2 garści szpinaku. Dodaj łososia wędzonego, jajka i wszystkie warzywa.
Tortilla ze szpinakiem i jajkiem - jak zrobić, przepis, krok 3
Zawiń tortillę jak burrito lub jak gołąbki i podawaj na zimno. Smacznego!
Tortilla ze szpinakiem i jajkiem - jak zrobić, przepis, krok 4
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Patrycja Abramian-Tarcha
Komentarze