Pasta jajeczna dla niemowlaka
15 min
2 porcje
Pasta jajeczna na kanapki jest jednym z najlepszych wyborów na śniadanie dla niemowlaka. Jest pełna wartości odżywczych i dostarcza aminokwasy, które są niezbędne dla rozwoju maluszka. W paście dla niemowlaka nie powinno być majonezu - zamiast tego używa się np. jogurtu naturalnego.
Kaloryczność: 150 kcal w 100 g.
Dieta:
Niskotłuszczowa.
Składniki
- Jajka - 2 sztuki
- Natka pietruszki - 1-2 gałązki
- Jogurt naturalny (albo oliwa z oliwek) - 1-2 łyżeczki
Przygotowanie
Jajka włóż do rondelka z zimną wodą i ugotuj na twardo. Następnie wystudź je i obierz. Obrane jajka rozgnieć widelcem.
Pietruszkę posiekaj i dodaj ją razem z jogurtem naturalnym lub oliwą z oliwek do jajka. Pastę możesz zmiksować blenderem na jednolitą masę.
Gotową pastę podawaj na pieczywie odpowiednim dla niemowląt lub samodzielnie.
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )
Oliwia Szymańska
Komentarze