Pasta jajeczna dla niemowlaka

15 min
2 porcje
Pasta jajeczna dla niemowlaka
Foto: Yuliia Stsepeleva
Pasta jajeczna na kanapki jest jednym z najlepszych wyborów na śniadanie dla niemowlaka. Jest pełna wartości odżywczych i dostarcza aminokwasy, które są niezbędne dla rozwoju maluszka. W paście dla niemowlaka nie powinno być majonezu - zamiast tego używa się np. jogurtu naturalnego.
Kaloryczność: 150 kcal w 100 g.

Składniki

  • Jajka - 2 sztuki
  • Natka pietruszki - 1-2 gałązki
  • Jogurt naturalny (albo oliwa z oliwek) - 1-2 łyżeczki

Przygotowanie

Jajka włóż do rondelka z zimną wodą i ugotuj na twardo. Następnie wystudź je i obierz. Obrane jajka rozgnieć widelcem.
Pasta jajeczna dla niemowlaka - jak zrobić, przepis, krok 1
Pietruszkę posiekaj i dodaj ją razem z jogurtem naturalnym lub oliwą z oliwek do jajka. Pastę możesz zmiksować blenderem na jednolitą masę.
Pasta jajeczna dla niemowlaka - jak zrobić, przepis, krok 2
Gotową pastę podawaj na pieczywie odpowiednim dla niemowląt lub samodzielnie.
Pasta jajeczna dla niemowlaka - jak zrobić, przepis, krok 3
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Oliwia Szymańska
Komentarze