Pasta jajeczna z boczkiem

20 min
4 porcje
Pasta jajeczna z boczkiem
Foto: Aleksandra Maksimowska
Jeśli znudziły Ci się już klasyczne pasty do kanapek, musisz koniecznie spróbować tego przepisu. Pasta jajeczna z boczkiem za sprawą chrupiących kawałków staje się o wiele bardziej interesująca w smaku. Można zajadać się na śniadanie, smarując nią ulubiony chleb lub zawijając w liście sałaty.
Kaloryczność: 378 kcal w 100 g.

Składniki

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo. Do wody dodaj szczyptę soli, dzięki czemu skorupki łatwiej będą się obierać.
Pasta jajeczna z boczkiem - jak zrobić, przepis, krok 1
Ugotowane jajka pokrój w drobną kostkę. Boczek pokrój na kawałki, podsmaż na patelni (aż stanie się chrupki) i odsącz z tłuszczu. Wymieszaj składniki.
Pasta jajeczna z boczkiem - jak zrobić, przepis, krok 2
Jajka z boczkiem przypraw solą i pieprzem, dodaj majonez, musztardę, jogurt i posiekany szczypiorek i wymieszaj do połączenia się składników.
Pasta jajeczna z boczkiem - jak zrobić, przepis, krok 3
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Patrycja Abramian-Tarcha
Komentarze