Pasta jajeczna z boczkiem
20 min
4 porcje
Jeśli znudziły Ci się już klasyczne pasty do kanapek, musisz koniecznie spróbować tego przepisu. Pasta jajeczna z boczkiem za sprawą chrupiących kawałków staje się o wiele bardziej interesująca w smaku. Można zajadać się na śniadanie, smarując nią ulubiony chleb lub zawijając w liście sałaty.
Kaloryczność: 378 kcal w 100 g.
Składniki
- Jajka - 5 sztuk
- Boczek (wędzony w plastrach) - 4 plastry
- Majonez - 2 łyżki
- Jogurt naturalny - 1 łyżka
- Musztarda (delikatesowa) - 1 łyżeczka
- Sól i pieprz - po szczypcie
- Szczypiorek - 2 łyżki
Przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo. Do wody dodaj szczyptę soli, dzięki czemu skorupki łatwiej będą się obierać.
Ugotowane jajka pokrój w drobną kostkę. Boczek pokrój na kawałki, podsmaż na patelni (aż stanie się chrupki) i odsącz z tłuszczu. Wymieszaj składniki.
Jajka z boczkiem przypraw solą i pieprzem, dodaj majonez, musztardę, jogurt i posiekany szczypiorek i wymieszaj do połączenia się składników.
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )
Patrycja Abramian-Tarcha
Komentarze