Pasta jajeczna z twarogiem
20 min
3 porcje
![Pasta jajeczna z twarogiem Pasta jajeczna z twarogiem](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10572-1600x900.jpg)
Foto: Yuliia Stsepeleva
Dla wielu osób, bez względu na kraj w jakim mieszkają, idealne rozpoczęcie dnia to jajka w każdej postaci, do tego towarzystwo świeżego chleba, delikatnego masła i herbaty z cytryną. Pasta jajeczna z twarogiem to jedna z wielu propozycji, by dobrze zacząć dzień!
Kaloryczność: 178 kcal w 100 g.
Dieta:
Bezglutenowa.
Składniki
- Jajka - 4 sztuki
- Twaróg (lub serek ziarnisty) - 250 g
- Sól i pieprz - do smaku
- Natka pietruszki - do dekoracji
Przygotowanie
Ugotuj jajka na twardo. Dodaj podczas gotowania 1 łyżkę soli - wtedy obranie skorupki nie sprawi najmniejszego problemu.
![Pasta jajeczna z twarogiem - jak zrobić, przepis, krok 1 Pasta jajeczna z twarogiem - jak zrobić, przepis, krok 1](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10572-krok-1-800x450.jpg)
Do miski przełóż twaróg (lub serek) oraz ugotowane żółtka i rozdrobnij je widelcem. Ugotowane białko jajek pokrój w kosteczkę.
![Pasta jajeczna z twarogiem - jak zrobić, przepis, krok 2 Pasta jajeczna z twarogiem - jak zrobić, przepis, krok 2](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10572-krok-2-800x450.jpg)
Połącz wszystkie składniki, dopraw solą oraz pieprzem i dodaj posiekaną natkę pietruszki.
![Pasta jajeczna z twarogiem - jak zrobić, przepis, krok 3 Pasta jajeczna z twarogiem - jak zrobić, przepis, krok 3](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10572-krok-3-800x450.jpg)
Podawaj ze świeżym chlebem i masłem - nałóż obficie na kromkę i udekoruj listkami natki. Pastę można jeść od razu po przyrządzeniu. Możesz również przygotować ją wieczorem i przechować w lodówce w pojemniczku.
![Pasta jajeczna z twarogiem - jak zrobić, przepis, krok 4 Pasta jajeczna z twarogiem - jak zrobić, przepis, krok 4](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10572-krok-4-800x450.jpg)
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )
![Justyna Wesołowska](https://smakota.pl/wp-content/uploads/users/34/avatar/avatar_1698332560.jpg)
Przepis dodał(a):
Justyna Wesołowska
Komentarze