Prosta pasta jajeczna z twarogiem
20 min
3 porcje
Dla wielu osób, bez względu na kraj w jakim mieszkają, idealne rozpoczęcie dnia to jajka w każdej postaci, do tego towarzystwo świeżego chleba, delikatnego masła i herbaty z cytryną. Pasta jajeczna z twarogiem to jedna z wielu propozycji, by dobrze zacząć dzień!
Kaloryczność: 178 kcal w 100 g.
Dieta:
Bezglutenowa.
Składniki
- Jajka - 4 sztuki
- Twaróg (lub serek ziarnisty) - 250 g
- Sól i pieprz - do smaku
- Natka pietruszki - do dekoracji
Przygotowanie
Ugotuj jajka na twardo. Dodaj podczas gotowania 1 łyżkę soli - wtedy obranie skorupki nie sprawi najmniejszego problemu.
Do miski przełóż twaróg (lub serek) oraz ugotowane żółtka i rozdrobnij je widelcem. Ugotowane białko jajek pokrój w kosteczkę.
Połącz wszystkie składniki, dopraw solą oraz pieprzem i dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Podawaj ze świeżym chlebem i masłem - nałóż obficie na kromkę i udekoruj listkami natki. Pastę można jeść od razu po przyrządzeniu. Możesz również przygotować ją wieczorem i przechować w lodówce w pojemniczku.
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )
Justyna Wesołowska
Komentarze