Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i żółtym serem

15 min
6 porcji
Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i żółtym serem
Foto: Yuliia Stsepeleva
W chwilach, gdy nie mamy ochoty na spędzanie czasu w kuchni, przygotowanie sałatki może być najlepszym rozwiązaniem. Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i żółtym serem to przepis instant na smaczną i ekspresową przekąskę. Wystarczy kilka składników, wyrazistych przypraw i danie gotowe!
Kaloryczność: 156 kcal w 100 g.
Dieta: Bezglutenowa.

Składniki

Przygotowanie

Odsączamy fasolę czerwoną z puszki na sitko i przelewamy zimną wodą, również z kukurydzą możemy postąpić podobnie. Taki zabieg wypłucze dokładnie zalewę z warzyw, eliminując jej smak.
Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i żółtym serem - jak zrobić, przepis, krok 1
Kroimy ser i kurczaka w kosteczkę, paprykę w paski, dodajemy fasolę i kukurydzę wraz z majonezem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i ziołami prowansalskimi.
Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i żółtym serem - jak zrobić, przepis, krok 2
Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, po czym możemy podawać sałatkę. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przechować ją na następny dzień w szklanym naczyniu w lodówce.
Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i żółtym serem - jak zrobić, przepis, krok 3
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Justyna Wesołowska
Komentarze