Sałatka z tortellini ze szpinakiem

30 min
4 porcje
Sałatka z tortellini ze szpinakiem
Foto: dmiller324, stock.adobe.com
Idealnym rozwiązaniem dla miłośników delikatnych, kremowych smaków, połączonych z nutą świeżości, jest sałatka z tortellini ze szpinakiem i serem ricotta. Wypróbuj mój przepis i poznaj tej wyjątkowo pysznej, chociaż nieco nietypowej kompozycji – gwarantuję, że ją pokochasz.
Kaloryczność: 147 kcal w 100 g.
Dieta: Wegetariańska.

Składniki

Przygotowanie

Tortellini ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedź je i odstaw do wystygnięcia.
Na patelni podgrzej oliwę z oliwek i smaż przeciśnięty przez praskę czosnek około minutę (aż zacznie wydzielać aromat). Dodaj umyte liście świeżego szpinaku, a gdy znacznie zredukują swoją objętość, dopraw je do smaku solą i pieprzem.
W dużej misce połącz szpinak z tortellini oraz przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i cienko poszatkowaną czerwoną cebulą.
Dodaj pokruszony ser ricotta, a całość skrop sokiem z cytryny i delikatnie wymieszaj. Przed podaniem możesz posypać sałatkę świeżo zmielonym pieprzem.
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Justyna Wesołowska
Komentarze