Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

20 min
4 porcje
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem
Foto: Yuliia Stsepeleva
Do schabowych, kotletów mielonych, smażonej piersi z kurczaka i wielu innych dań doskonale sprawdzi się surówka z kapusty pekińskiej z majonezem. Wystarczy kilka warzyw, majonez i przyprawy, by cieszyć się zdrowym i smacznym dodatkiem do obiadu lub kolacji.
Kaloryczność: 70 kcal w 100 g.
Dieta: Bezglutenowa.

Składniki

Przygotowanie

Liście kapusty pekińskiej, paprykę i por (białą część) umyj i pokrój w cienkie paski.
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem - jak zrobić, przepis, krok 1
Kukurydzę konserwową odcedź z zalewy.
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem - jak zrobić, przepis, krok 2
Wymieszaj razem wszystkie warzywa, dodaj przyprawy oraz majonez i ponownie wymieszaj surówkę do połączenia się wszystkich składników.
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem - jak zrobić, przepis, krok 3
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Patrycja Abramian-Tarcha
Komentarze