Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem
20 min
4 porcje
Do schabowych, kotletów mielonych, smażonej piersi z kurczaka i wielu innych dań doskonale sprawdzi się surówka z kapusty pekińskiej z majonezem. Wystarczy kilka warzyw, majonez i przyprawy, by cieszyć się zdrowym i smacznym dodatkiem do obiadu lub kolacji.
Kaloryczność: 70 kcal w 100 g.
Dieta:
Bezglutenowa.
Składniki
- Kapusta pekińska (mała) - 1 sztuka
- Papryka (czerwona) - 1 sztuka
- Por - 1/2 sztuki
- Kukurydza (konserwowa) - 1/2 puszki
- Majonez - 3 łyżki
- Sól i pieprz - po ½ łyżeczki
Przygotowanie
Liście kapusty pekińskiej, paprykę i por (białą część) umyj i pokrój w cienkie paski.
Kukurydzę konserwową odcedź z zalewy.
Wymieszaj razem wszystkie warzywa, dodaj przyprawy oraz majonez i ponownie wymieszaj surówkę do połączenia się wszystkich składników.
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )
Patrycja Abramian-Tarcha
Komentarze