Zapiekany ser camembert

25 min
2 porcje
Zapiekany ser camembert
Foto: Aleksandra Maksimowska
Wypróbuj przepis na zapiekany ser camembert, który zachwyca swoim wyrafinowanym smakiem i prostotą wykonania. Możesz wypróbować tę przystawkę również w wersji z grilla, wtedy wystarczy umieścić wszystkie składniki w folii spożywczej i położyć na ruszcie.
Kaloryczność: 232 kcal w 100 g.

Składniki

Przygotowanie

Camembert odwiń z papierka, natnij jego górę. Włóż ser do małego naczynia żaroodpornego, które powinno być trochę większe od niego, tak aby zmieścić jeszcze w nim pomidorki koktajlowe.
Zapiekany ser camembert - jak zrobić, przepis, krok 1
Czosnek obierz, pokrój w plastry i wymieszaj z oliwą z oliwek, solą oraz pieprzem. Pomidory wyłóż wokół sera, jego wierzch polej oliwą z przyprawami, a na górze połóż gałązkę rozmarynu.
Zapiekany ser camembert - jak zrobić, przepis, krok 2
Naczynie wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika i zapiekaj przez około 20 minut.
Zapiekany ser camembert - jak zrobić, przepis, krok 3
Zapiekany ser camembert podaj od razu po upieczeniu. Dobrze smakuje z grzankami, pieczoną bagietką lub krakersami.
Zapiekany ser camembert - jak zrobić, przepis, krok 4
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Oliwia Szymańska
Komentarze