Pasta jajeczna z jogurtem

15 min
4 porcje
Pasta jajeczna z jogurtem
Foto: Aleksandra Maksimowska
Przedstawiam Wam lżejszą wersję pasty jajecznej, która podkręca smak porannych kanapek. W towarzystwie herbaty z cytryną i świeżego bochenka chleba, pasta jajeczna z jogurtem stanowić będzie idealny początek dnia. Szybka i łatwa w przygotowaniu, rozgości się na dłużej po pierwszym kęsie.
Kaloryczność: 158 kcal w 100 g.

Składniki

Przygotowanie

Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Pasta jajeczna z jogurtem - jak zrobić, przepis, krok 1
Posiekaj drobniutko szczypiorek i dodaj do jajek wraz z jogurtem, solą i pieprzem.
Pasta jajeczna z jogurtem - jak zrobić, przepis, krok 2
Wymieszaj i podawaj od razu po przygotowaniu. Możesz również przygotować pastę wcześniej i przechowywać w lodówce.
Pasta jajeczna z jogurtem - jak zrobić, przepis, krok 3
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Justyna Wesołowska
Komentarze