Pasta jajeczna z jogurtem
15 min
4 porcje
Przedstawiam Wam lżejszą wersję pasty jajecznej, która podkręca smak porannych kanapek. W towarzystwie herbaty z cytryną i świeżego bochenka chleba, pasta jajeczna z jogurtem stanowić będzie idealny początek dnia. Szybka i łatwa w przygotowaniu, rozgości się na dłużej po pierwszym kęsie.
Kaloryczność: 158 kcal w 100 g.
Dieta:
Bezglutenowa, Niskotłuszczowa.
Składniki
- Jajka - 4 sztuki
- Jogurt naturalny (może być grecki) - 2 łyżki
- Sól - szczypta
- Pieprz czarny - 1/2 łyżeczki
- Szczypiorek - garść
Przygotowanie
Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Posiekaj drobniutko szczypiorek i dodaj do jajek wraz z jogurtem, solą i pieprzem.
Wymieszaj i podawaj od razu po przygotowaniu. Możesz również przygotować pastę wcześniej i przechowywać w lodówce.
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )
Justyna Wesołowska
Komentarze