Sałatka z zupek chinskich z szynką, ogórkiem i serem

20 min
4 porcje
Sałatka z zupek chinskich z szynką, ogórkiem i serem
Foto: Yuliia Stsepeleva
Zupkom chińskim daleko jest do zdrowych i pożywnych dań, ale raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzą, szczególnie jeśli doda się do nich warzywa i inne bardziej naturalne dodatki. Dlatego dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na sałatkę z makaronem z zupek chińskich, szynką i ogórkiem!
Kaloryczność: 148 kcal w 100 g.

Składniki

Przygotowanie

Zupki chińskie pokrusz, dodaj saszetki z przyprawami z 2 zupek (ale nie dodawaj saszetki z olejem) i połową ilości wrzącej wody, która jest zalecana na opakowaniu. Przykryj miskę i odstaw do czasu, gdy cała woda wsiąknie w makaron. Następnie poczekaj, aż ostygnie.
Sałatka z zupek chinskich z szynką, ogórkiem i serem - jak zrobić, przepis, krok 1
Kukurydzę odsącz z zalewy, paprykę umyj, wydrąż gniazdko nasienne i oczyść z białych błonek. Szynkę, ogórka, paprykę oraz ser żółty pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.
Sałatka z zupek chinskich z szynką, ogórkiem i serem - jak zrobić, przepis, krok 2
Wymieszaj ze sobą warzywa, szynkę oraz ser. Dodaj przestudzony makaron, majonez, jogurt naturalny i ostatnią saszetkę z przyprawami. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatka z zupek chinskich z szynką, ogórkiem i serem - jak zrobić, przepis, krok 3
Sałatka smakuje najlepiej, jeśli przed podaniem jest schłodzona przez minimum 1 godzinę w lodówce. Przed podaniem przemieszaj i spróbuj sałatkę – jeśli będzie taka konieczność dopraw solą i pieprzem do smaku, ale może się okazać, że przyprawy z zupek są wystarczające.
Sałatka z zupek chinskich z szynką, ogórkiem i serem - jak zrobić, przepis, krok 4
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Oliwia Szymańska
Komentarze