Dania na imprezę

90 przepisów
Pasta jajeczna z pieczarkami

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pastę jajeczną z dodatkiem pieczarek. Połączenie jajek z pieczarkami to niezaprzeczalnie jedna z najlepszych kombinacji smakowych. Podsmażone pieczarki dodają paście niesamowitego aromatu tak, że aż trudno się od niej oderwać!
Sałatka ze szpinakiem i burakiem

To niezwykłe połączenie soczystej zieleni i rubinowego koloru nie tylko nasyci żołądki, ale także zadowoli oczy. Sałatka ze szpinakiem i burakiem świetnie sprawdzi się jako przystawka dla gości lub pyszny lunch do pracy. Dodatek kruszonej fety nadaje całości kremowej delikatności, a chrupkość słonecznika lekko ją przełamuje. Ten przepis nie ma sobie równych!
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Zapraszam na przepis na kolorową sałatkę z tuńczykiem i jajkiem. Dzięki dodatkowi ryżu jest bardzo syta i treściwa, dlatego świetnie nadaje się na lunch do pracy czy szkoły. Mimo tego dobrze prezentuje się na stole, więc można ją przygotować na przyjęcie.
Sałatka warstwowa z tuńczyka na krakersach

Sałatka z tuńczyka na krakersach to wyjątkowa i efektowna przekąska, która łączy w sobie różnorodność smaków i faktur. Świetnie sprawdza się zarówno jako przystawka na imprezy oraz ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kolacji.
Smażona cukinia w serowej panierce

Cukinia w panierce z serem to smakowita i chrupiąca przekąska, idealna na każdą okazję. W tym przepisie kabaczek jest smażony na oleju, ale jeśli chcesz zrobić wersję bardziej fit, to możesz go upiec w piekarniku lub przygotować we frytkownicy beztłuszczowej.
Pasta jajeczna z łososiem

Pasta jajeczna z łososiem to ciekawy pomysł na urozmaicenie codziennego śniadania czy kolacji. Można do niej użyć łososia wędzonego na zimno lub ciepło. Pasta nadaje się też na imprezowy lub świąteczny stół – możesz podać jako dodatek do posiłków czy zaserwować z nią słone przekąski.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)

Muhammara to pochodząca z Syrii, uniwersalna pasta, która świetnie sprawdzi się jako smarowidło na kanapki, dodatek do makaronów czy mięs lub baza do sosów. Przygotowywana jest z pieczonej papryki oraz orzechów włoskich i ma niesamowity aromat.
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem

Lekka, smaczna i bardzo prosta sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem idealnie sprawdza się nie tylko na drugie śniadanie, ale również kolację czy do biura na lunch. Jest niezwykle pożywna i szybka w przygotowaniu!
Szybkie ciasteczka z kleiku ryżowego z wiórkami kokosowymi

Ciasteczka z kleiku ryżowego to szybka do przygotowania przekąska. Są chrupiące, lekkie i zdrowe, a przede wszystkim nadają się dla osób nietolerujących glutenu. Dodatkowo zawierają wiórki kokosowe, które nadają im niepowtarzalnego smaku.
Sałatka ze szpinaku z sosem miodowo-musztardowym

Zapraszam Was na przepis, który jest źródłem witamin i składników odżywczych w przepysznej odsłonie – sałatkę ze szpinaku z sosem miodowo-musztardowym. Słodko-pikantny smak dodaje tej potrawie wyrazistości i zachwyca kubki smakowe, a dzięki orzechom jest przyjemnie chrupiąca.
Orzeźwiająca pasta jajeczna z rzodkiewką i majonezem

Pasta jajeczna z rzodkiewką to nowe wydanie klasycznego przepisu. Za sprawą dodatku delikatnie ostrej w smaku rzodkiewki, pasta zyskuje bardziej orzeźwiający smak. Doskonały pomysł zarówno na co dzień, jak i na domowe przyjęcia!
Surówka Colesław z białej kapusty

Surówka Cołeslaw z białej kapusty to dodatek niderlandzkiego pochodzenia, dziś bardzo popularny we wszystkich częściach świata. Przygotowywana jest najczęściej z białą kapustą (czasem także z czerwoną kapustą), marchewką i szczypiorkiem (lub szalotką), a następnie doprawiana smacznym sosem z jogurtu, musztardy i majonezu.
Sałatka z tortellini i szynką

Sałatka z tortellini i szynką to świetny pomysł na imprezową przekąskę lub niebanalną kolację. Oprócz szynki dodaję do niej ser żółty oraz cebulę, ogórek konserwowy i pomidorki koktajlowe. Jeśli jednak chcecie, to możecie również dodać Wasze ulubione warzywa.
Sałatka z selerem konserwowym, szynką, jajkiem i ogórkiem

Sałatki różnego rodzaju cieszą się nieustannie powodzeniem, gdyż po prostu są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Sałatka z selerem konserwowym, szynką, jajkiem i ogórkiem to wariacja, którą możesz przyrządzić na lunch, przekąskę lub drugie śniadanie do pracy. Poznaj moją wersję przepisu i zachwyć się jej zaskakującym smakiem!
Ciasto francuskie z serem camembert i konfiturą

Przystawki z ciasta francuskiego królują na imprezowych stołach. Są bardzo proste, zajmują tylko chwilę, a są przepyszne. Z odpowiednimi dodatkami przygotujesz niepowtarzalne przekąski, które zachwycą wszystkich. Wypróbuj ten przepis z serem camembert!
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym to propozycja pasty nie tylko na kanapki na śniadanie czy kolację, ale również na różne spotkania towarzyskie. Można ją podać z krakersami czy grzankami lub jako dodatek do wędlin!
Żeberka pieczone w rękawie

Pieczenie w rękawie pozwala na ograniczenie tłuszczu. Dzięki temu potrawy stają się mniej kaloryczne, przy czym są bardzo delikatne i soczyste. W ten sposób można upiec różne rodzaje mięs i ryb, a dzisiaj powiem Ci, jak przygotować żeberka pieczone w rękawie.
Sałatka z makaronem, kurczakiem i suszonymi pomidorami

Dla każdego, kto nie wyobraża sobie kuchni bez makaronu, mam dziś przepis na sałatkę makaronową z kurczakiem i suszonymi pomidorami oraz dodatkiem kremowej mozzarelli. Jest to propozycja, która może być lekkim obiadem, pożywnym lunchem lub przekąską.
Domowe mini hamburgery na imprezę

Jeśli chcesz przygotować coś oryginalnego i smakowitego na imprezę, zaskocz swoich gości mini hamburgerami z domowymi bułeczkami. W tym przepisie podaję dodatki, które najczęściej dodaję do burgerów, ale możesz użyć innych (np. zastąpić sałatę kiełkami lub zwykłą cebulę – cebulką prażoną).
Kurczak gong bao z orzechami ziemnymi

Kurczak gong bao to pikantne danie kuchni syczuańskiej z orzeszkami ziemnymi. Ten przepis jest dość delikatną wersją tej potrawy, jeśli lubisz bardzo ostre jedzenie - dodaj jeszcze świeżą papryczkę chili, kiedy będziesz podsmażać czosnek i imbir.
Rolada serowa z pieczarkami i szynką

Dzisiaj mam dla Was przepis na mocno serową roladę z pieczarkami. W tej wersji przygotowuję ją z dodatkiem szynki, ale możesz też dodać mięso mielone lub pierś z kurczaka. Do spodu nada się każdy ser żółty, ale najlepiej sprawdzi się gouda, cheddar lub edamski.
Tradycyjna pasta z makreli wędzonej

Wędzona makrela to jedna z najczęściej spotykanych ryb w polskich domach. Dodatkowo jest źródłem wartości odżywczych, przez co jest wartościowym elementem zdrowej diety. Tradycyjna pasta z makreli wędzonej zachwyci Twoje podniebienie i wprowadzi niezbędną porcję ryby do twojego jadłospisu!
Sałatka z serem feta, pomidorem i ogórkiem

Niezwykle łatwa w przygotowaniu sałatka z serem feta, pomidorem, ogórkiem i kukurydzą idealnie sprawdza się na lunch. W okresie letnim zachwyci także jako prosty dodatek do grilla, komponując się z mięsem czy pieczonymi warzywami.
Pasta z makreli z twarogiem

Pasta z makreli z twarogiem to trochę odmienny sposób na przygotowanie tego tradycyjnego smarowidła na kanapki. Dodatek twarogu do makreli sprawi, że pasta będzie miała delikatny i aksamitny smak. Pasta podana na grzankach świetnie sprawdzi się na imprezowym stole!
Żeberka pieczone w piekarniku

Soczyste wieprzowe żeberka pieczone w piekarniku to idealne danie na jesienny obiad. Najbardziej lubię je w wersji słodko-ostrej, stąd przepis na żeberka z miodem i chili. Jest to danie, które wymaga czasu, ale naprawdę warto! Żeberka najlepiej smakują, kiedy poleżą całą noc w marynacie.
Imprezowe mini kanapeczki na krakersach

Przyjęcia i imprezy nie mogą obejść się bez smakowicie wyglądających przekąsek. Mini kanapeczki na krakersach to wspaniałe imprezowe przysmaki, które nie wymagają wiele czasu i można je przygotować na ostatnią chwilę. W tym przepisie przedstawię Ci trzy propozycje przyrządzenia takich kanapeczek!
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-musztardowym

Powstająca z ziaren gorczycy musztarda to świetne uzupełnienie wielu dań. Użyta do mięsa, nadaje mu kruchości i wyrazistego smaku. Może być nie tylko dodatkiem różnych potraw, ale też ich głównym składnikiem. Moją propozycją na zastosowanie tej przyprawy są polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym!
Surówka z pora, marchewki i jabłka z majonezem

Soczysta i pełna smaku surówka z pora, marchewki i jabłka to jedne z najlepszych dodatków do obiadu. Za pomocą tego szybkiego i prostego przepisu urozmaicisz każde danie i zadbasz o codzienną porcję witamin. Dodatkowym atutem jest to, że wszystkie jej składniki dostępne są cały rok!
Keto sernik na zimno z mascarpone

Dzisiaj przychodzę do Was z przepysznym sernikiem na zimno nie tylko dla osób na diecie keto. Cytrynowe ciasto z mascarpone, świeżymi owocami i polewą czekoladową, to połączenie trzech smaków: słodkiego, kwaśnego i gorzkiego, które wręcz rozpływa się w ustach.
Sałatka ze szpinakiem, fetą i sosem czosnkowym

Niesamowicie prezentuje się na talerzu sałatka ze szpinakiem, fetą i sosem czosnkowym. W moim przepisie dodaję do niej też boczek i oliwki, przez co nabiera wyrazistego smaku. Jest to wyśmienite połączenie aromatów, kolorów i zdrowia w każdym kęsie.