Dania z koperkiem

23 przepisów
Sałatka z kalafiorem, jajkiem i ogórkiem

Sezon na najlepsze warzywa w pełni, warto więc wykorzystać tę chwilę na przygotowanie sałatki z kalafiorem, jajkiem i ogórkiem. Jest to nie tylko smaczna i zdrowa propozycja, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale także lekka przekąska do pracy.
Jajka faszerowane tuńczykiem i ogórkiem kiszonym

Jajka faszerowane tuńczykiem i ogórkiem kiszonym mają świetny, lekko kwaskowy smak. Dodaję do nich serek kanapkowy, dzięki czemu są delikatne i kremowe, ale jeśli wolisz, możesz go zastąpić majonezem lub jogurtem naturalnym. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Kotlety siekane z kurczaka z serem i majonezem

Kotlety siekane to proste danie, które może zostać przygotowane nawet z resztek mięsa. W tym przepisie wykonuję je z piersi z kurczaka z serem i majonezem. Dla urozmaicenia możesz też dodać do nich warzywa, na przykład, paprykę lub kukurydzę. Świetnie sprawdzą się na obiad lub np. do kanapek.
Kotlety z surowego kalafiora

Dzisiaj przychodzę do Was z trochę inną wersją kotletów z kalafiora, ponieważ w tym przepisie będziemy używać surowego kalafiora. Kotlety warzywne są dobrym wegetariańskim zamiennikiem tradycyjnych kotletów mielonych, a nawet mogą służyć jako wnętrze burgerów.
Sałatka z tortellini, brokułem i jajkiem

Sałatka z tortellini i brokułem z dodatkiem jajka to pyszny i sycący sposób na wykorzystanie klasycznych składników kuchni włoskiej w odżywczej formie. Ta pełna smaku kompozycja dostarcza zarówno białko, jak i bogactwo witamin, dzięki czemu jest doskonała na zdrowy obiad czy sycącą kolację.
Sałatka z brokułem, jajkiem, feta i sosem czosnkowym

Pyszna i pożywna sałatka z brokułem, jajkiem i fetą, polana aromatycznym sosem czosnkowym - to potrawa doskonała na lekką kolację, lunch lub jako przystawka na spotkania. Niektórzy dodają do tej sałatki pomidorki koktajlowe, ale ja robię ją bez. Po wielu eksperymentach doszłam do wniosku, że bez pomidorów smaki lepiej się komponują. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Lekkostrawne pulpety z indyka w sosie pomidorowym

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym to jedna z tradycyjnych potraw kuchni włoskiej, gdzie podawane są z chlebem żytnim lub pszennym. Korzystając z rad włoskich kucharzy, warto wspomnieć, że powstały sos można wykorzystać również do makaronu, zyskując w ten sposób kolejne danie.
Kotlety z kalafiora i ziemniaków

Aromatyczne i przepyszne kotlety z kalafiora i ziemniaków to doskonały pomysł na obiad i nie tylko. Kotlety robi się bardzo szybko i mogą do nich zostać użyte «resztki». Więc jeśli z poprzedniego dnia zostały ci ugotowane ziemniaki lub kalafior, możesz je śmiało wykorzystać do tych kotletów!
Kotlety z kalafiora pieczone w piekarniku

Kotlety warzywne to samo zdrowie! Szczególnie jeszcze, kiedy są to kotlety z kalafiora pieczone w piekarniku. Jeśli nie jesz mięsa lub jesteś miłośnikiem kalafiora, to na pewno przypadną Ci one do gustu. Ugotowany kalafior jest delikatny i rozpływa się w ustach.
Imprezowe mini kanapeczki na krakersach

Przyjęcia i imprezy nie mogą obejść się bez smakowicie wyglądających przekąsek. Mini kanapeczki na krakersach to wspaniałe imprezowe przysmaki, które nie wymagają wiele czasu i można je przygotować na ostatnią chwilę. W tym przepisie przedstawię Ci trzy propozycje przyrządzenia takich kanapeczek!
Pasta jajeczna z łososiem

Pasta jajeczna z łososiem to ciekawy pomysł na urozmaicenie codziennego śniadania czy kolacji. W mojej rodzinie to absolutny hit! Można do niej użyć łososia wędzonego na zimno lub ciepło. Osobiście preferuję łososia wędzonego na zimno, który ma delikatniejszy smak i lepiej komponuje się z jajkami. Pasta nadaje się też na imprezowy lub świąteczny stół – możesz podać jako dodatek do posiłków czy zaserwować z nią słone przekąski.
Surówka z białej kapusty i marchewki

Dzisiaj przychodzę do Was z tradycyjnym dodatkiem do domowego obiadu – surówką z białej kapusty i marchewki. To klasyczne połączenie smaków można podać do prawie każdego dania. Jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, a jej słodko-kwaśny smak sprawią, że z chęcią sięgniecie po dokładkę!
Jajka faszerowane z łososiem i ogórkiem

Idealne na przyjęcia jajka faszerowane z łososiem i ogórkiem to smaczna i ładnie wyglądająca przystawka. Można podawać ją na półmisku wyłożonym rukolą lub sałatą. W tym przepisie przygotowuję farsz ze świeżym ogórkiem, ale możesz go zastąpić kiszonym lub konserwowym.
Sałatka ziemniaczana z boczkiem wędzonym

W sezonie grillowym na stole triumfuje sałatka ziemniaczana z boczkiem wędzonym. Jest to treściwy i niezwykle smaczny dodatek do grillowanych mięs i warzyw. Co więcej, doskonale smakuje także na następny dzień po przygotowaniu, śmiało można więc przygotować jej więcej i zachować na kolejne dni.
Sałatka z makaronem ryżowym, ogórkiem świeżym i koperkiem

Makaron orzo z powodu swojego kształtu jest często nazywanym «ryżowym» i używany do przygotowania różnego rodzaju sałatek. Moja ulubiona sałatka z makaronem, ogórkiem i koperkiem nie wymaga wielu składników i jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym to propozycja pasty nie tylko na kanapki na śniadanie czy kolację, ale również na różne spotkania towarzyskie. Można ją podać z krakersami czy grzankami lub jako dodatek do wędlin!
Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym

Delikatne i smaczne danie z wieprzowiny to zawsze doskonały pomysł na obiad. Wypróbuj mój przepis, przygotuj polędwiczki w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i ciesz się wyjątkowym smakiem! Mięso będzie równie pyszne, jeśli zamiast tomatów dodasz podsmażone pieczarki lub koperek.
Sałatka z łososiem wędzonym, jajkiem i ogórkiem

Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem i ogórkiem to przepis, który łączy w sobie bogactwo smaków i proste składniki, tworząc idealne danie na lunch czy lekki obiad. Dodatek ogórka kiszonego wprowadza niebanalny, orzeźwiający akcent, który doskonale komponuje się z delikatnością łososia.
Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Lekka i prosta do przygotowania zupa kalafiorowa z ziemniakami to wyśmienity pomysł na smaczny posiłek. Warzywa najpierw podsmażam i dopiero wtedy zalewam ciepłym wywarem, dlatego zupa ma niepowtarzalny smak i aromat. Możesz do niej wykorzystać bulion warzywny lub mięsny, albo użyć rosołu.
Kotlety z kalafiora i jajek

Kotlety z kalafiora i jajek to bezmięsna alternatywa dla kotletów mielonych. Jajka i kalafior tworzą wyborne połączenie. Dzięki prostemu przygotowaniu i wyjątkowemu smakowi, te kotlety mogą stać się ulubioną przekąską lub daniem głównym w Twoim jadłospisie.
Sałatka z bobem, jajkiem i ogórkiem

Sałatka z bobem i jajkiem to idealny wybór dla miłośników lekkich i zdrowych dań. Połączenie soczystego ogórka, delikatnych jajek i pożywnego bobu tworzy smakowitą i odżywczą kompozycję, którą dodatkowo wzbogaca kremowy sos majonezowo-jogurtowy.
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

Kiedy gotowanie obiadu zajmuje wiele czasu, warto wówczas postawić na prosty dodatek. Surówka z czerwonej kapusty z majonezem idealnie łączy się z wieprzowiną i drobiem, będzie również stanowić świetną parę do dań rybnych.
Surówka z białej kapusty w zalewie słodko-kwaśnej

Surówka z białej kapusty w zalewie słodko kwaśnej to zestaw witamin, składników odżywczych, a do tego pełen bukiet przeciwstawnych smaków. Prostota tego dania sprawia, że tak przyrządzoną surówkę możesz jeść z korzyścią dla zdrowia tak często, jak tylko masz ochotę.