Pasta z makreli wędzonej
20 min
4 porcje
Idealnym sposobem na przemycenie do naszego jadłospisu niezbędnej porcji ryby jest przygotowanie pasty z wędzonej makreli. Kanapki z pastą z makreli wędzonej nadają się nie tylko na śniadanie i kolację, ale też sprawdzą się na imprezowym stole czy też jako lunch do pracy.
Kaloryczność: 185 kcal w 100 g.
Dieta:
Bezglutenowa.
Składniki
- Makrela (wędzona) - 1 sztuka
- Cebula (mała) - 1 sztuka
- Jajka - 4 sztuki
- Ogórki kiszone - 3 sztuki
- Szczypiorek - 1 pęczek
- Musztarda - 1 łyżeczka
- Sól i pieprz - do smaku
Przygotowanie
Najpierw przygotuj wszystkie składniki. Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz. Makrelę obierz ze skóry, usuń ości i podziel na mniejsze części. Cebulę i ogórka pokrój w kostkę. Jajka możesz również pokroić w kostkę lub rozgnieść widelcem. Posiekaj szczypiorek.
Wszystkie przygotowane składniki dokładnie wymieszaj w miseczce. Dodaj majonez i musztardę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowaną pastę najlepiej podawać z ulubionym pieczywem lub grzankami. Pasta z makreli najlepiej smakuje schłodzona, więc możesz ją włożyć na trochę do lodówki. Możesz przyozdobić kanapki odrobiną szczypiorku.
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )
Oliwia Szymańska
Komentarze