Dania z proszkiem do pieczenia

16 przepisów
Puszyste naleśniki z mąki orkiszowej pełnoziarnistej

Mąka orkiszowa to zdrowsza alternatywa mąki pszennej – ma zwiększoną zawartość aminokwasów i tłuszczów nienasyconych oraz wysoką wartość odżywczą. Naleśniki z mąki orkiszowej wychodzą tak samo pyszne i puszyste jak zwykłe, a do tego są bardziej pożywne i zawierają dużo błonnika.
Szybki makowiec z gotowej masy makowej

Propozycja dla miłośników polskich ciast to szybki makowiec z gotowej masy makowej. Ciasto z tego przepisu jest idealne w sytuacji, gdy brakuje czasu na przygotowanie tradycyjnego makowca od podstaw. Wystarczy dodać do masy makowej tylko kilka podstawowych składników i upiec!
Prosty chleb z siemienia lnianego bez mąki

Szukasz alternatywy dla tradycyjnego pszennego pieczywa? Wypróbuj ten przepis na chleb z siemienia lnianego. Wychodzi wilgotny i długo zachowuje świeżość. Do tego jest odpowiedni dla osób na diecie keto oraz bezglutenowej. Dobrze smakuje z każdymi dodatkami.
Ciasto Kubuś z delicjami i galaretką

Przepis na ciasto Kubuś wymaga wysiłku i czasu, jednak efekt końcowy wynagradza trudy wyjątkowym smakiem i atrakcyjnym wyglądem. W przygotowaniu tego deseru możesz eksperymentować z różnymi rodzajami soku, galaretki i dodatkami, ale moim zdaniem najlepiej pasuje do niego galaretka pomarańczowa oraz odpowiednie delicje.
Puszyste racuchy na maślance z cynamonem

Wiecie, co łączy racuchy z amerykańskimi pancakes? Tak naprawdę to wszystko! Oba rodzaje placków można przygotować na maślance i praktycznie nie różnią się składnikami. Dzisiaj podzielę się z Wami moim przepisem na słodkie racuchy na maślance z ekstraktem waniliowym i cynamonem.
Puszysty sernik królewski z kakaową kruszonką

Sernik to ciasto, które króluje na różnych uroczystościach. Jest wiele wersji tego pysznego ciasta, a jedną z najpopularniejszych jest sernik królewski z kakaową kruszonką. Ten podstawowy przepis można urozmaicić poprzez dodanie do masy serowej ulubionych dodatków, na przykład cynamonu lub bakalii.
Gofry bananowe z płatkami owsianymi

Wyśmienitym pomysłem na słodkie śniadanie lub deser będą gofry bananowe. Są soczyste i wilgotne, a smakują trochę jak usmażona owsianka. Te gofry to fit alternatywa dla ich tradycyjnej wersji i ciekawy sposób na wykorzystanie przejrzałych bananów.
Proste ciasto czekoladowe

Puszyste czekoladowe ciasto to mój idealny deser na każdą porę roku. Zajadają się nim wszyscy miłośnicy czekolady i innych słodkości. Nie trzeba posiadać dużych zdolności cukierniczych, aby je przygotować. Zapraszam na ten prosty przepis!
Kalafior w cieście naleśnikowym

Istnieje wiele sposobów na przygotowanie kalafiora, a kalafior w cieście naleśnikowym jest jednym z najsmaczniejszych. Miękki środek i przyjemnie chrupiące ciasto posmakuje znajomym podczas domówki i dzieciom w trakcie kolacji. Możesz podać go również jako dodatek do tradycyjnego obiadu.
Najprostszy wilgotny chlebek bananowy z cynamonem

Chyba każdy choć raz miał problem w postaci przejrzałych bananów. Nie całkiem zepsute, ale też wyglądające zbyt nieapetycznie, aby je zjeść. Mam dobrą wiadomość – nie trzeba ich wyrzucać! Zamiast tego warto je wykorzystać do zrobienia tego chlebka bananowego!
Jogurtowe muffinki z borówkami i białą czekoladą

Zapraszam Cię na przepis na przepyszne i szybkie muffinki z borówkami amerykańskimi i polewą z białej czekolady. Ciasto na babeczki przygotowuję na bazie jogurtu naturalnego, dzięki czemu są one miękkie i puszyste. Najlepiej jest je przygotować ze świeżymi borówkami, ale z mrożonymi też będą smaczne.
Chleb z cukinii z pestkami dyni

Cukinia to bardzo uniwersalne warzywo, które nadaje się do różnorodnych potraw. Dzisiaj mam dla Was przepis na chleb z cukinii, który jest miękki i soczysty, dzięki czemu długo zachowuje swoją świeżość. Lubię domieszać do ciasta ziarna lub orzechy, aby dodać mu chrupkości.
Szybkie muffinki z jabłkami i cynamonem

Puszyste, wilgotne i szybkie do przygotowania muffinki z jabłkami możesz podać na deser, śniadanie lub jako zdrową przekąskę. Choć jabłka z cynamonem kojarzą się przede wszystkim z jesienią, nie musisz się ograniczać z ich przyrządzeniem tylko do tej pory roku.
Proste puszyste muffinki z truskawkami i białą polewą czekoladową

Miękkie i puszyste muffinki z truskawkami to wyśmienity wypiek na każdą okazję, a nawet i bez niej. Ciasto na babeczki przygotowuję z jogurtem naturalnym, dzięki czemu długo pozostają wilgotne, a polewa z białej czekolady sprawia, że są bardzo słodkie.
Szybkie placki jogurtowe z bananem

Najbardziej na śniadanie lubię przygotowywać właśnie te placki jogurtowe z bananem. Są pyszne i soczyste, a do tego proste i szybkie. Wystarczy połączyć składniki w misce i usmażyć. Dobrze smakują z kremem czekoladowym lub syropem klonowym i świeżymi owocami.
Pyszne wytrawne gofry z cukinii

Gofry w wersji wytrawnej? Tak, to jest możliwe! W tym przepisie pokażę Wam jak zrobić wafle z cukinii. Wychodzą tak samo chrupiące i pyszne jak tradycyjne, ale są o wiele zdrowsze. Świetnie sprawdzą się jako śniadanie, kolacja czy przekąska między posiłkami.