Dieta bez cukru
3 przepisy
![Zupa szpinakowa z mrożonki Zupa szpinakowa z mrożonki](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/11/przepis-11440-1600x900.jpg)
Zupa szpinakowa z mrożonki
Niewiele potraw wymaga tak mało czasu na przygotowanie, jak zupa szpinakowa z mrożonki. Wbrew pozorom, mrożone warzywa mają tyle samo witamin co świeże, więc dostarcza sporą dawkę zdrowych składników. Co więcej, zupa jest wyjątkowo smaczna, dietetyczna i niskobudżetowa. Ucieszą się zwłaszcza studenci!
![Kalafior w cieście naleśnikowym Kalafior w cieście naleśnikowym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/11/przepis-11436-1600x900.jpg)
Kalafior w cieście naleśnikowym
Istnieje wiele sposobów na przygotowanie kalafiora, a kalafior w cieście naleśnikowym jest jednym z najsmaczniejszych. Miękki środek i przyjemnie chrupiące ciasto posmakuje znajomym podczas domówki i dzieciom w trakcie kolacji. Możesz podać go również jako dodatek do tradycyjnego obiadu.
![Pasta z tuńczyka i awokado Pasta z tuńczyka i awokado](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/11/przepis-11555-1600x900.jpg)
Pasta z tuńczyka i awokado
W jadłospisie osób dbających o linię i zdrowie powinna znaleźć się pasta z tuńczyka i awokado. Kanapki z tą pastą staną się niskokalorycznym i zdrowym śniadaniem. Awokado to źródło zdrowych tłuszczy i witaminy K, a tuńczyk szczególnie istotnych dla zdrowia kwasów omega-3.