Pasta jajeczna z rzodkiewką

15 min
4 porcje
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Foto: Aleksandra Maksimowska
Pasta jajeczna z rzodkiewką to nowe wydanie klasycznego przepisu. Za sprawą dodatku delikatnie ostrej w smaku rzodkiewki, pasta zyskuje bardziej orzeźwiający smak. Doskonały pomysł zarówno na co dzień, jak i na domowe przyjęcia!
Kaloryczność: 155 kcal w 100 g.
Dieta: Bezglutenowa.

Składniki

Przygotowanie

Jajka umieść w garnku z zimną wodą i postaw na ogniu. Doprowadź wodę do wrzenia i gotuj przez około 8-10 minut.
Pasta jajeczna z rzodkiewką - jak zrobić, przepis, krok 1
Obierz jajka, a następnie pokrój je w drobną kostkę, przełóż do czystej miski i dodatkowo rozetrzyj widelcem na gładką masę. Jeśli chcesz, możesz użyć do tego także blendera lub malaksera.
Pasta jajeczna z rzodkiewką - jak zrobić, przepis, krok 2
Oderwij liście i łodyżki od rzodkiewki. Rzodkiewki umyj i pokrój w drobną kostkę. Dorzuć warzywa do jajek, dodaj sól oraz pieprz i całość dokładnie wymieszaj.
Pasta jajeczna z rzodkiewką - jak zrobić, przepis, krok 3
Na koniec dodaj do gotowej masy majonez oraz jogurt naturalny i ponownie wymieszaj. Do pasty możesz dodać również świeże zioła: szczypiorek lub koperek.
Pasta jajeczna z rzodkiewką - jak zrobić, przepis, krok 4
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
Patrycja Abramian-Tarcha
Komentarze