Dania z ryżem
8 przepisów
![Zupa meksykańska z pulpecikami Zupa meksykańska z pulpecikami](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/12/przepis-12045-1600x900.jpg)
Zupa meksykańska z pulpecikami
Uwielbiam kuchnię meksykańską, ponieważ jest pikantna i ma niepowtarzalny smak. Dzięki temu, że używa się w niej dużo papryki, kukurydzy i fasoli, potrawy są niezwykle kolorowe, zdrowe i sycące. Zapraszam Cię do poznania mojego przepisu na zupę meksykańską z pulpecikami z mięsa wołowego!
![Gołąbki bez zawijania Gołąbki bez zawijania](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/11/przepis-11503-1600x900.jpg)
Gołąbki bez zawijania
Przepis na szybszą wersję tradycyjnych polskich gołąbków – gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym. Smakują jak zwykłe, ale zamiast zawijać mięso i ryż w kapustę – miesza się ją razem z pozostałymi składnikami na farsz.
![Pulpety z ryżem w sosie pomidorowym Pulpety z ryżem w sosie pomidorowym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/09/przepis-10877-1600x900.jpg)
Pulpety z ryżem w sosie pomidorowym
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na soczyste pulpety z ryżem w sosie pomidorowym. Ryż zastępuje bułkę w pulpetach, a dzięki temu są one delikatne i wręcz rozpływają się w ustach. Przypominają trochę gołąbki, tylko są bez kapusty. I zdecydowanie szybciej je się przygotowuje!
![Pulpety z indyka z ryżem Pulpety z indyka z ryżem](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/08/przepis-10465-1600x900.jpg)
Pulpety z indyka z ryżem
Dodatek ryżu do pulpetów z indyka, to ciekawy pomysł na zastąpienie bułki i odmienienie trochę tego tradycyjnego dania. Mięso z indyka jest soczyste i delikatne, a przy tym lekkostrawne. Pulpety z indyka z ryżem to danie, które zachwyci każde, nawet najbardziej wymagające podniebienie.
![Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/06/przepis-13773-1600x900.jpg)
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
Bardzo popularną potrawą kuchni orientalnej jest kurczak w sosie słodko-kwaśnym. Zazwyczaj używam do niego świeże warzywa, ale możesz je zastąpić mrożoną mieszanką azjatycką i tylko dodać ananasa. Kurczaka po chińsku najczęściej je się z ryżem albo makaronem ryżowym.
![Sałatka z tuńczykiem i ryżem Sałatka z tuńczykiem i ryżem](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/10/przepis-11356-1600x900.jpg)
Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Sałatka z tuńczykiem i ryżem jest na tyle uniwersalna, że można ją podać na praktycznie każdą okazję. Świetnie się sprawdzi na śniadanie, obiad i kolacje oraz na imprezowy stół. Uwielbiam tę sałatkę za to, że jest prosta i szybka do przygotowania i mogę dodać do niej wszystko, co znajdę w lodówce.
![Sałatka z tuńczykiem i jajkiem Sałatka z tuńczykiem i jajkiem](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2024/06/przepis-13813-1600x900.jpg)
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
Zapraszam na przepis na kolorową sałatkę z tuńczykiem i jajkiem. Dzięki dodatkowi ryżu jest bardzo syta i treściwa, dlatego świetnie nadaje się na lunch do pracy czy szkoły. Mimo tego dobrze prezentuje się na stole, więc można ją przygotować na przyjęcie.
![Papryka faszerowana mięsem mielonym Papryka faszerowana mięsem mielonym](https://smakota.pl/wp-content/uploads/w_images/2023/12/przepis-11888-1600x900.jpg)
Papryka faszerowana mięsem mielonym
Papryka faszerowana to danie, które występuje w wielu kuchniach na całym świecie. Przypomina trochę gołąbki, ale zamiast kapusty mamy paprykę. Farsz też jest podobny, ale ja dodaję do niego marchewkę. Samo jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, ale musi spędzić około godzinę w piekarniku.