Imprezowe mini kanapeczki na krakersach
20 min
30 porcji
Przyjęcia i imprezy nie mogą obejść się bez smakowicie wyglądających przekąsek. Mini kanapeczki na krakersach to wspaniałe imprezowe przysmaki, które nie wymagają wiele czasu i można je przygotować na ostatnią chwilę. W tym przepisie przedstawię Ci trzy propozycje przyrządzenia takich kanapeczek!
Kaloryczność: 225 kcal w 100 g.
Składniki
Na kanapeczki
- Krakersy (słone) - 400 g
Na pastę z salami
- Kiełbasa (salami) - 120 g
- Serek śmietankowy (twarogowy) - 150 g
- Oliwki - 1 garść
- Sól i pieprz - do smaku
Na nadzienie z łososia i ogórka
- Łosoś (wędzony) - 150 g
- Serek śmietankowy (twarogowy) - 150 g
- Ogórki (zielone) - 1 sztuka
- Koperek - kilka gałązek
- Cytryna - 1/2 sztuki
- Sól i pieprz - do smaku
Na guacamole
- Awokado - 1 sztuka
- Czosnek - 1 ząbek
- Limonka - 1 sztuka
- Pomidory koktajlowe - 1 garść
- Chili (w płatkach) - 1 łyżeczka
- Sól i pieprz - do smaku
Przygotowanie
Mini kanapeczki z pastą z salami: Salami pokrój w drobną kosteczkę, a oliwki na plasterki. Salami wymieszaj z serkiem twarogowym na pastę i dopraw solą i pieprzem. Jedną trzecią krakersów posmaruj pastą z salami, na wierzchu ułóż oliwki.
Mini kanapeczki z łososiem i ogórkiem: Łososia pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny. Ogórka umyj, obierz ze skórki i pokrój w plastryj. Część krakersów posmaruj serkiem twarogowym, na górze ułóż plasterki ogórka i łososia, posyp posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem.
Mini kanapeczki z guacamole: Awokado obierz, przekrój na pół i wyciągnij pestkę. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki, czosnek obierz i wyciśnij, a także wyciśnij sok z limonki. Awokado rozgnieć widelcem i wymieszaj z czosnkiem, sokiem z limonki i chili, dopraw solą i pieprzem do smaku. Nałóż guacamole na krakersy, a następnie poukładaj kawałki pomidorów na wierzchu.
Masz w ulubionych
Dodaj do ulubionych
/ 5 ( )
Oliwia Szymańska
Komentarze