Pasta z makreli
8 przepisów
Pasta z makreli z twarogiem
Pasta z makreli z twarogiem to trochę odmienny sposób na przygotowanie tego tradycyjnego smarowidła na kanapki. Dodatek twarogu do makreli sprawi, że pasta będzie miała delikatny i aksamitny smak. Pasta podana na grzankach świetnie sprawdzi się na imprezowym stole!
Tradycyjna pasta z makreli i jajek z majonezem
Makrela wędzona to składnik, który jest niedoceniany w kuchni, ale mam pyszny przepis dla cierpliwych. Pasta z makreli i jajek może w niepowtarzalny sposób urozmaicić śniadanie czy kolację. W towarzystwie świeżego bochenka chleba - zasmakuje każdemu. Samo przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil.
Tradycyjna pasta z makreli wędzonej
Wędzona makrela to jedna z najczęściej spotykanych ryb w polskich domach. Dodatkowo jest źródłem wartości odżywczych, przez co jest wartościowym elementem zdrowej diety. Tradycyjna pasta z makreli wędzonej zachwyci Twoje podniebienie i wprowadzi niezbędną porcję ryby do twojego jadłospisu!
Pasta z makreli w oleju
Filety z makreli świetnie nadają się do pasty na kanapki, wystarczy dodać do niej kilka składników i gotowe! Przedstawiam Wam mój ulubiony przepis na pastę z makreli w oleju – z dodatkiem kiszonego ogórka i jajek, które dodają temu smarowidłu niepowtarzalnego smaku i konsystencji.
Pasta z makreli wędzonej
Idealnym sposobem na przemycenie do naszego jadłospisu niezbędnej porcji ryby jest przygotowanie pasty z wędzonej makreli. Kanapki z pastą z makreli wędzonej nadają się nie tylko na śniadanie i kolację, ale też sprawdzą się na imprezowym stole czy też jako lunch do pracy.
Pasta z makrelą w sosie pomidorowym
Ryby są ważnym elementem zdrowego odżywiania, pozytywnie działają na nasz organizm. Dlatego ważne jest, aby przynajmniej dwa razy w tygodniu je spożywać. Pasta z makrelą w sosie pomidorowym to wyśmienity i niebanalny sposób na uwzględnienie ryby w jadłospisie!
Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych
Makrelę wędzoną można wykorzystać na wiele sposobów, ale moim ulubionym jest pasta na kanapki. Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pastę z makreli z jajkiem i ogórkiem kiszonym!
Pasta z makreli bez jajek
Pasta z makreli bez jajek ma intensywny smak wędzonej ryby, a cebula i ogórek kiszony dodają jej wyrazistości i ostrości. Ta prosta pasta wymaga jedynie kilku składników i jest bardzo szybka w przygotowaniu. Dodatkowo jest bardzo zdrowa - zawiera wiele składników odżywczych, czyli m.in. kwasy omega-3.
Dania z makrelą
Dania z ogórkami kiszonymi
Dania z cebulą dymką
Pasty do kanapek
Przekąski na imprezę
Przekąski
Pasta z makreli – przepisy
Dla wielu osób pasta z makreli to ulubione smarowidło, po które sięgają zarówno na śniadanie, lunch, jak i na kolację. Taką pastę można jeść w formie kanapki z ulubionym pieczywem, ale także jako nadzienie do tortilli czy przekąsek na imprezie, np. gotowanych, nadziewanych jajek. Pasta z makreli ma wiele różnych wersji z różnymi składnikami, a dzięki temu można jeść ją codziennie i się nią nie nudzić. Sprawdź nasze przepisy na pasty z makreli, które są wyjątkowo smaczne i wręcz ekspresowe w przygotowaniu!
Makrela to bardzo zdrowy składnik, który powinien pojawiać się regularnie w diecie każdego, kto dba o zdrowie i dobre samopoczucie. Ryba ta jest źródłem cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Pasta z makreli jest więc łatwym sposobem, aby dostarczyć sobie niezbędnych dla organizmu witamin i minerałów. Jeśli nie przepadasz za smakiem wędzonej ryby, ale chcesz się zdrowo odżywiać, dobrym wyjściem dla Ciebie będzie pasta z twarogiem, który łagodzi smak makreli.
Przygotowanie pasty z makreli jest bardzo łatwe i szybkie, a raz przygotowana pasta starcza na co najmniej kilka dni. Wystarczy drobno posiekać składniki lub wrzucić je do malaksera i dodać przyprawy oraz majonez lub jogurt naturalny. Z tak łatwym przepisem poradzą sobie także nastolatkowie lub dzieci, które dopiero uczą się przygotowywania własnoręcznie posiłków.
Pasta z makreli w każdej postaci będzie smakować równie dobrze – na chlebie, w tortilli, lawaszu czy na grzance. Ciekawym pomysłem jest wykorzystanie pasty jako dipu, w którym zanurza się surowe warzywa, takie jak marchewka, papryka czy seler naciowy, pokrojone w słupki. W takiej kompozycji pasta z makreli staje się nie tylko zdrowym i smacznym, ale także dietetycznym posiłkiem.
Makrela to bardzo zdrowy składnik, który powinien pojawiać się regularnie w diecie każdego, kto dba o zdrowie i dobre samopoczucie. Ryba ta jest źródłem cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Pasta z makreli jest więc łatwym sposobem, aby dostarczyć sobie niezbędnych dla organizmu witamin i minerałów. Jeśli nie przepadasz za smakiem wędzonej ryby, ale chcesz się zdrowo odżywiać, dobrym wyjściem dla Ciebie będzie pasta z twarogiem, który łagodzi smak makreli.
Przygotowanie pasty z makreli jest bardzo łatwe i szybkie, a raz przygotowana pasta starcza na co najmniej kilka dni. Wystarczy drobno posiekać składniki lub wrzucić je do malaksera i dodać przyprawy oraz majonez lub jogurt naturalny. Z tak łatwym przepisem poradzą sobie także nastolatkowie lub dzieci, które dopiero uczą się przygotowywania własnoręcznie posiłków.
Pasta z makreli w każdej postaci będzie smakować równie dobrze – na chlebie, w tortilli, lawaszu czy na grzance. Ciekawym pomysłem jest wykorzystanie pasty jako dipu, w którym zanurza się surowe warzywa, takie jak marchewka, papryka czy seler naciowy, pokrojone w słupki. W takiej kompozycji pasta z makreli staje się nie tylko zdrowym i smacznym, ale także dietetycznym posiłkiem.