Surówka z kapusty kiszonej i marchewki
15 min
        4 porcje
     
        ✓ Sprawdzony przepis | Foto: Yuliia Stsepeleva
    
        Pierwszą surówką, jaka przychodzi mi do głowy, kiedy przygotowuje rybę na obiad – jest nic innego jak surówka z kapusty kiszonej i marchewki. Jest zdrowa, pożywna i przede wszystkim smakuje wyśmienicie. Oczywiście, można ją podawać nie tylko do ryb – świetnie pasuje do większości dań obiadowych!
  
            
            Kaloryczność: 62 kcal w 100 g.
        
                
                
            Składniki
- Kapusta kiszona - 500 g
- Marchewka - 1 sztuka
- Cebula (mała) - 1 sztuka
- Natka pietruszki - 1/2 pęczka
- Olej roślinny - 3-4 łyżki
- Cukier - 1-2 łyżeczki
- Kmin - 1 łyżeczka
- Sól i pieprz - do smaku
Przygotowanie
                    Z kapusty kiszonej wyciśnij nadmiar soku, a następnie pokrój ją na drobne kawałki. Marchewkę zetrzyj na grubych oczkach tarki, cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Pietruszkę posiekaj.                
                                     
                        
                    W misce wymieszaj wszystkie warzywa, dodaj do nich olej, cukier, kminek, sól oraz pieprz. Wymieszaj jeszcze raz.                
                                     
                        
                    Gotową surówkę podawaj jako dodatek do obiadu. Przed podaniem możesz ją schłodzić w lodówce.                
                                     
                        
            
            Masz w ulubionych
        
        
            
            Dodaj do ulubionych
        
                        / 5 ()
Opinie i pytania
Wypróbowałeś ten przepis? Podziel się swoim wrażeniem lub zapytaj o radę!
 
             
                                 
                                 
                                